Sárgabaracklekvár Vircsikétől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vircsike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1994
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g sárgabarack4464 kcal
-
4000g cukor15480 kcal
-
250g víz0 kcal
-
40g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
19944
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
70g sárgabarack31 kcal
-
28g cukor108 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.3g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.3 g
-
Cukor 485 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 828.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1994
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4576.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 1257 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 933 mg
-
Foszfor 2139 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5033.4 g
-
Cukor 4851 mg
-
Élelmi rost 186 mg
VÍZ
-
Összesen 8281.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8928 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 930 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 837 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1767 micro
-
β-karotin 101742 micro
-
β-crypt 9672 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8277 micro
Összesen
19944
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
10 kg sárgabarack
-
4 kg cukor
-
2.5 dl víz
-
10 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- Mossunk ki befőttesüvegeket forró vízzel, majd hagyjuk megszáradni.
- A barackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, kézzel kicsit nyomkodjuk össze, majd mehet egy jó nagy edénybe.
- A vízzel tegyük fel főni, és kevergessük folyamatosan. Forrástól számítva főzzük legalább másfél órán át.
- Ekkor tegyük hozzá a cukrot, majd főzzük tovább még 10-15 percet.
- Töltsünk meg minden üveget lekvárral, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kk nátrium-benzoátot, tegyük rá a kupakot, fordítsuk fejre pár percre, azután mehet a hideg dunsztba.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9485
- Feltöltés dátuma: 2014. július 08.
Ajánló
Ha valaki édesebben szereti a lekvárt, akkor a 4 kg-on felül még bátran tehet bele cukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vircsike
18 recept
Leszedtük a fáról a sárgabarackot, hogy ne a szél fújja le. Egy nagyobb részéből, mint látszik lekvárt készítettünk, a másik részéből pedig sütit sütöttünk, vagy gyorsan frissiben megettük. :)