r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Vircsikétől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vircsike
Sárgabaracklekvár Vircsikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4576.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    933 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5033.4 g
  • Cukor
    4851 mg
  • Élelmi rost
    186 mg

VÍZ

  • Összesen
    8281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    930 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    101742 micro
  • β-crypt
    9672 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8277 micro
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossunk ki befőttesüvegeket forró vízzel, majd hagyjuk megszáradni.
  2. A barackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, kézzel kicsit nyomkodjuk össze, majd mehet egy jó nagy edénybe.
  3. A vízzel tegyük fel főni, és kevergessük folyamatosan. Forrástól számítva főzzük legalább másfél órán át.
  4. Ekkor tegyük hozzá a cukrot, majd főzzük tovább még 10-15 percet.
  5. Töltsünk meg minden üveget lekvárral, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kk nátrium-benzoátot, tegyük rá a kupakot, fordítsuk fejre pár percre, azután mehet a hideg dunsztba.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9485
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Ha valaki édesebben szereti a lekvárt, akkor a 4 kg-on felül még bátran tehet bele cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabaracklekvár Vircsikétől
Vircsike 18 recept

Leszedtük a fáról a sárgabarackot, hogy ne a szél fújja le. Egy nagyobb részéből, mint látszik lekvárt készítettünk, a másik részéből pedig sütit sütöttünk, vagy gyorsan frissiben megettük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...