r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár rummal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Giovanna
Sárgabaracklekvár rummal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 166 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    20348 micro
  • β-crypt
    1934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1655 micro
Összesen 1661 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kimagozzuk, egy nagy edényben feltesszük kis lángra.
  2. Kézi turmixolóval vagy előtte csak simán kézzel kissé szétnyomkodjuk, enyhén pürésítjük, maradhat darabos.
  3. Ha felmelegedett, hozzáadjuk a dzsemesítőt (nem kötelező), majd kevergetés után a cukrokat is.
  4. Lassú tűzön főzzük 1 órát, gyakori kevergetés mellett.
  5. Magasabb lángra kapcsolunk, forrást követően hozzáadjuk a rumot és az aromát, fél óra múlva pedig lezárjuk a gázt.
  6. Tiszta üvegekbe adagoljuk, a fedő rátétele után pár percre fejtetőre állítjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4595
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabaracklekvár rummal
Giovanna 46 recept

Minden évben máshogy készítem a sárgabaracklekvárt, mindig valami új ízesítéssel kísérletezem. Az idei rumosat a férjem ihlette.:) További két kilót azonban simán csak vaníliásan készítettem (rum nélkül, 3 cs vaníliás cukorral, vaníliarúd kikapart belsejével, vanília aromával), hátha valaki a családban, baráti körben inkább a klasszikus ízekhez ragaszkodik..:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...