Sárgabaracklekvár rummal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g sárgabarack89 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g dzsemfix7 kcal
-
10g barna rum23 kcal
-
8 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
166
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
-
100g barna rum231 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
Összesen
1661
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
88.9g sárgabarack40 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
1.1g dzsemfix3 kcal
-
4.4g barna rum10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 167.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2035 micro
-
β-crypt 193 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
166
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.8 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1672.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 20348 micro
-
β-crypt 1934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1655 micro
Összesen
1661
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 904 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
2 kg sárgabarack
-
10 dkg cukor
-
1 csomag dzsemfix
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A barackot megmossuk, kimagozzuk, egy nagy edényben feltesszük kis lángra.
- Kézi turmixolóval vagy előtte csak simán kézzel kissé szétnyomkodjuk, enyhén pürésítjük, maradhat darabos.
- Ha felmelegedett, hozzáadjuk a dzsemesítőt (nem kötelező), majd kevergetés után a cukrokat is.
- Lassú tűzön főzzük 1 órát, gyakori kevergetés mellett.
- Magasabb lángra kapcsolunk, forrást követően hozzáadjuk a rumot és az aromát, fél óra múlva pedig lezárjuk a gázt.
- Tiszta üvegekbe adagoljuk, a fedő rátétele után pár percre fejtetőre állítjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4595
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Giovanna
46 recept
Minden évben máshogy készítem a sárgabaracklekvárt, mindig valami új ízesítéssel kísérletezem. Az idei rumosat a férjem ihlette.:) További két kilót azonban simán csak vaníliásan készítettem (rum nélkül, 3 cs vaníliás cukorral, vaníliarúd kikapart belsejével, vanília aromával), hátha valaki a családban, baráti körben inkább a klasszikus ízekhez ragaszkodik..:)