r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12718 micro
  • β-crypt
    1210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 1990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a megfelelő mennyiségű üveget és kupakot alaposan elmossuk,és fertőtlenítjük. Erről részletesen itt nem írok, mertmár talán mindenkinek van bevált módszere.
  2. A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd alaposan ledörzsöljük,és váltott vízben leöblítjük.
  3. Előkészítjük a tiszta lábast, amiben főzni fogjuk. Én ecettel ki szoktam öblíteni előtte.
  4. A dzsemfix ajánlásában szereplő mennyiségűtisztított barackot betesszük a lábasba. Most héjastól készítettem, mertbotmixerespépesítést terveztem. 3 kg-nál több barack nem javasolt egyszerre, mert akkor lassul a művelet!
  5. Főzzük a barackot addig, amíg már kezd szétesni, majd botmixerrel tovább pépesítjük.
  6. A pépesítés után visszatesszük a tűzre, és a puncs fűszerkeveréket egy teatojásba téve beletesszük. Itt mehet bele a cukor is, és főzzük nagy lángon. Kevergetjük folyamatosan, de vigyázni kell, mert fröcsköl. Közben a képződő habot is leszedjük.
  7. Ha már jónak ítéljük meg az állagát, beleöntjük a dzsemfixet, és még 4-5 percig forraljuk.
  8. Ha letelt az idő, még forrón az üvegekbe szedjük, rátesszük a kupakot, és kb. 5 percig fejre állítjuk.
  9. Megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2471
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Ajánló

Ha valaki új ízt szeretne kipróbálni!

Receptkategóriák

Semmi különös, csak valami új ízt szerettem volna kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek