r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Sárgabaracklekvár puncsos ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12718 micro
  • β-crypt
    1210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 1990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a megfelelő mennyiségű üveget és kupakot alaposan elmossuk,és fertőtlenítjük. Erről részletesen itt nem írok, mertmár talán mindenkinek van bevált módszere.
  2. A barackokat beáztatjuk kb. fél órára, majd alaposan ledörzsöljük,és váltott vízben leöblítjük.
  3. Előkészítjük a tiszta lábast, amiben főzni fogjuk. Én ecettel ki szoktam öblíteni előtte.
  4. A dzsemfix ajánlásában szereplő mennyiségűtisztított barackot betesszük a lábasba. Most héjastól készítettem, mertbotmixerespépesítést terveztem. 3 kg-nál több barack nem javasolt egyszerre, mert akkor lassul a művelet!
  5. Főzzük a barackot addig, amíg már kezd szétesni, majd botmixerrel tovább pépesítjük.
  6. A pépesítés után visszatesszük a tűzre, és a puncs fűszerkeveréket egy teatojásba téve beletesszük. Itt mehet bele a cukor is, és főzzük nagy lángon. Kevergetjük folyamatosan, de vigyázni kell, mert fröcsköl. Közben a képződő habot is leszedjük.
  7. Ha már jónak ítéljük meg az állagát, beleöntjük a dzsemfixet, és még 4-5 percig forraljuk.
  8. Ha letelt az idő, még forrón az üvegekbe szedjük, rátesszük a kupakot, és kb. 5 percig fejre állítjuk.
  9. Megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2471
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Ajánló

Ha valaki új ízt szeretne kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, csak valami új ízt szerettem volna kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...