Sárgabaracklekvár Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1200g sárgabarack536 kcal
-
480g cukor1858 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2394
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g sárgabarack2678 kcal
-
2400g cukor9288 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
11966
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g sárgabarack32 kcal
-
28.6g cukor111 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
143
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604 g
-
Cukor 582 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 963.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 12209 micro
-
β-crypt 1161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
2394
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2733.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 749 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3020 g
-
Cukor 2911 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 4818.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5357 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1060 micro
-
β-karotin 61045 micro
-
β-crypt 5803 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4966 micro
Összesen
11966
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
6 kg sárgabarack
-
2.4 kg cukor
Elkészítés
- Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva szárítjuk.
- A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk.
- Beletesszük egy olyan tálba, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön kavargatva, az első rottyanás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba.
- Belekeverjük a citromsavat is. Kb 30-40 perc főzés után lekapcsoljuk.
- Forrón, az előre kimosott üvegekbe szedjük, mindegyik tetejére picuri benzoátot szórunk. Celofánnal, majd fém lapkával zárjuk, jó erősen! Pokróc közé tesszük, és 2 napig ott hagyjuk kihűlni.
- Végül hűvös helyre visszük.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 106651
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Minden évben készítek lekvárt, ez tavaly készült még. Akkor 300 ft-ért sikerült jó érettet kapnom. Inkább megveszem a barackot, mint lekvárt kelljen vennem. Van kis munka vele, de ez akkor is az 'én' lekvárom lesz!! Ebből a mennyiségből talán 20 üvegnyi lett, nem emlékszem pontosan (még most is van belőle). A tartósítót felbontáskor kiskanállal leszedem a tetejéről (már amennyit le lehet). Kilónként 40 dkg cukor kell bele. Régebben a nővéremnek volt barackfája, az volt az igazi... hatalmas barackok voltak rajta...