r
Nosalty Logó

Sárgabarackbefőtt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabarackbefőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5810 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1451.9 g
  • Cukor
    1380 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    4611 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 5810 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
  2. A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
  3. Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
  4. Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a gyümölcsöt.
  5. Megforgatjuk benne, és ha gyöngyözni kezd, már szedjük is ki az üvegekbe.
  6. Ha elfogyott a gyümölcs, a levet újra felforraljuk.
  7. Minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.
  8. A forró levet rámerjük, celofánt teszünk a fedő alá és azonnal bezárjuk az üvegeket.
  9. 3 napra száraz dunsztba tesszük.
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 174873
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 17.

Ajánló

Desszertnek, süteményekhez, beteglátogatóba nagyon finom ajándék.  

Receptkategóriák

Leányom legkedvesebb csemegéje a sárgabarack befőtt. Nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Sárgabarack nem minden éven terem, de ebben az évben bőséges a termés. Most nem kell beosztani, hogy hány üveggel lehet hetente megenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...