adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
350g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g befőtt tartósító38 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
1400g víz0 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
5810
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
62.1g sárgabarack28 kcal
-
21.7g víz0 kcal
-
15.5g cukor60 kcal
-
0.6g befőtt tartósító2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
90
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1152.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1982.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1451.9 g
-
Cukor 1380 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 4611 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3869 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3311 micro
Összesen
5810
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
4 kg sárgabarack
-
1.4 l víz
-
1 kg cukor
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
- A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
- Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
- Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a gyümölcsöt.
- Megforgatjuk benne, és ha gyöngyözni kezd, már szedjük is ki az üvegekbe.
- Ha elfogyott a gyümölcs, a levet újra felforraljuk.
- Minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.
- A forró levet rámerjük, celofánt teszünk a fedő alá és azonnal bezárjuk az üvegeket.
- 3 napra száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 254
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 174870
- Feltöltés dátuma: 2009. július 17.
Ajánló
Desszertnek, süteményekhez, beteglátogatóba nagyon finom ajándék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Leányom legkedvesebb csemegéje a sárgabarack befőtt. Nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Sárgabarack nem minden éven terem, de ebben az évben bőséges a termés. Most nem kell beosztani, hogy hány üveggel lehet hetente megenni.