r
Nosalty Logó

Sárgabarack-torta nyersen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nicki
Sárgabarack-torta nyersen
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 1358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    5216 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt barackot beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk puhulni 2-3 órát, majd turmixgépben pürésítjük.
  2. A friss barackot megtisztítjuk, kimagozzuk, és turmixgépben pürésítjük.
  3. A pürésített aszalt barackkal elkeverjük a kakaóport, mandulát, majd az amaránthoz adjuk, és összedolgozzuk (olyan lesz, mint a kókuszgolyó massza), a masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg kókuszreszelékkel szórjunk be vastagon. Hűtőben kihűtjük.
  4. A friss barackpürét ízesítjük a rózsavízzel, agave sziruppal, citromlével (ízlés szerint), majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és várunk 15 percet, amíg kocsonyásodik, szilárdul, ekkor az amarántos rétegre öntjük.
  5. Hűtőben tovább dermesztjük.
  6. A kesuhabhoz a vizet, agave szirupot és a vanília kikapart belsejét elkeverjük a kesudióval, és turmixgépben pürésítjük, minél finomabbra, habosabbra.
  7. Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk, friss sárgabarack darabokkal díszítjük. Kicsit benedvesített, jó éles késsel szeleteljük.
  8. Ez a mennyiség egy 18 cm kapcsos tortaformához elég. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
  • Tepsi mérete: 18
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12638
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Az élő étel kedvelőinek.

Receptkategóriák

A recept glutén-, tojás-, finomított cukor- és laktózMENTES. A gyümölcs sincs hőkezelve, így minden vitamint tartalmaz.:) Az utifűmaghéjat bioboltokban lehet kapni . Az indiai útifű növény magja kiváló élelmi rost forrás, mivel nagyon finom, apró rostszálak találhatók benne, vízből képes a saját tömegének 10-15-szörösét (akár hússzorosát) is felszívni, ami által egy lágy, zselészerű anyagot képez.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

A torta aljára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...