Sárgabarack lekvár 6.
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
2000g cukor7740 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
66.2g sárgabarack30 kcal
-
33.1g cukor128 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 812.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 968 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1841.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2416 g
-
Cukor 2341 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 3249.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3870 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3317 micro
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
-
4 kg sárgabarack
-
2 kg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A megmosott, kimagozott gyümölcsöt forrásig főzzük, közben sűrűn kevergetjük.
- Amikor már forr, belekeverjük a cukrot
- Újbóli forrás után kb. 20 percig főzzük, amíg a cukor elolvad. Belecsavarjuk a citrom levét. Sűrűn kevergetjük, nehogy leégjen.
- Tiszta üvegekbe merjük, késhegynyi szalicilt szórunk a tetejére, és azonnal rácsavarjuk a kupakot.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 61867
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egyszerű és gyors recept. Aki akarja, botmixerrel pépesítse. Én nem szoktam, mert csuda finom, ahogy a kisebb-nagyobb gyümölcsdarabokra ráharap az ember. Régebben előkészítésnél a héját lehúztam (forró vízbe mártottam), de rájöttem, hogy fölösleges. A cukor mennyisége azért ennyi, mert ez tartósítja, ja, és mi szeretjük édesen :-). Egyszerre csak kis adaggal dolgozok, mert így egyszerűbb, és nem barnul meg a gyümölcs. Amíg az egyik adag elkészül, addig a másik adagot előlészítem. A család és a baráti kör imádja. Én ajándékozni is szoktam a barátaimnak, hiszen a saját készítésű ajándék dupla öröm. Öröm annak, aki azt jó szívvel adja, és öröm annak, aki kapja - csak nem szokott sokáig tartani, mert hamar elfogy. Pedig most is 16 kg-t főztem be.