r
Nosalty Logó

Saltimbocca alla Romana

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barny
Saltimbocca alla Romana
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
41.9g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
128.5g
Víz
117g
Koleszterin
802.3mg
Rost
1.7g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4056 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 407 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12409.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3467 mg
  • Nátrium
    8115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4056 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    994 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Az 1,5 kg húsunkat kb. 30 szeletre vágjuk, húsklopfolóval enyhén ellazítjuk (1 adag 3 db). Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A sonka szeleteket (egyszerre 5-6 db) egymástól kb. 10 cm távolságra a munka asztalra helyezünk. Minden egyes sonkára ráteszünk egy szelet húst és a húsra 1 db zsálya levelet. Az alapanyagokból szoros hústekercseket formázunk, és a feltekerés után tenyérrel enyhén ellapítjuk, ezt a folyamatot mindaddig megismételjük, amíg az összes hús szeletet föl nem tekertük.
  3. Serpenyőben a fokhagyma cikkekkel, 1-2 rozmaring szállal felhevítjük az olajat, és belehelyezzük a hústekercseket. Minden egyes hústekercset addig sütjük, amíg a sonkaszeletek ropogósra nem sültek. Tálalásig jénai edényben előmelegített sütőben melegen tartjuk.
  4. A serpenyőben maradt zsiradékkal az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és a csípős paprikát lepirítjuk. Felengedjük húslével, szükség esetén tetszés szerint fűszerezzük. Rövid forralás után liszt szórással sűrítjük.
  5. A hústekercsekből három darabot tányérra téve a csípős paradicsomszósszal tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Frissen sültek

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!