r
Nosalty Logó

Saltimbocca alla Romana

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barny
Saltimbocca alla Romana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4056 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 407 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12409.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3467 mg
  • Nátrium
    8115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4056 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    994 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1,5 kg húsunkat kb. 30 szeletre vágjuk, húsklopfolóval enyhén ellazítjuk (1 adag 3 db). Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A sonka szeleteket (egyszerre 5-6 db) egymástól kb. 10 cm távolságra a munka asztalra helyezünk. Minden egyes sonkára ráteszünk egy szelet húst és a húsra 1 db zsálya levelet. Az alapanyagokból szoros hústekercseket formázunk, és a feltekerés után tenyérrel enyhén ellapítjuk, ezt a folyamatot mindaddig megismételjük, amíg az összes hús szeletet föl nem tekertük.
  3. Serpenyőben a fokhagyma cikkekkel, 1-2 rozmaring szállal felhevítjük az olajat, és belehelyezzük a hústekercseket. Minden egyes hústekercset addig sütjük, amíg a sonkaszeletek ropogósra nem sültek. Tálalásig jénai edényben előmelegített sütőben melegen tartjuk.
  4. A serpenyőben maradt zsiradékkal az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és a csípős paprikát lepirítjuk. Felengedjük húslével, szükség esetén tetszés szerint fűszerezzük. Rövid forralás után liszt szórással sűrítjük.
  5. A hústekercsekből három darabot tányérra téve a csípős paradicsomszósszal tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Frissen sültek

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...