r
Nosalty Logó

Sajttortás csokitojások

Nosalty
Sajttortás csokitojások
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

680
Kalória
8.6g
Fehérje
66.2g
Szénhidrátok
42g
Zsír
13.7g
Víz
38.5g
Koleszterin
3.6g
Rost
44.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

  1. Először is vegyünk lufikat (6 db-ot). Azok kellenek, amiket vízibombának szoktak árulni, de jó még az olyan hosszú lufi is, amiből bohócok szoktak lufiállatokat hajtogatni. A lufikat egyesével felfújjuk, kb. akkorára, mint egy tojás. Megcsomózzuk a végüket.
  2. A csokoládét felolvasztjuk, vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni. Azért kell lehűteni, mert ha forrón forgatjuk bele a lufikat, akkor azok kidurrannak. Tehát a csokit hűtsük vissza annyira, hogy ne legyen meleg, de azért folyékony maradjon.
  3. Ezt követően a lufik nem csomózott végét belemártjuk a csokiba, és jól megforgatjuk benne, majd egy sütőpapírral letakart tányérra vagy tepsire állítjuk. Tányérostól mélyhűtőbe tesszük kb. egy órára.
  4. Mikor kivesszük, vigyázzunk velük, mert bár megdermedtek, de a kezünk melegétől hamar eldeformálódnak. A csokival bevont lufikat kidurrantjuk egy tűvel, és kibányásszuk a lufidarabokat a pohárkaszerű csokoládékelyhekből.
  5. Ha nem tetszik, hogy a csokitojások pereme szabálytalan, akkor tegyünk mikróba 1-2 percre egy tányért, majd a tojásokat szájjal lefele tegyük a tányérra. Annak hője megolvasztja a csokit, és ha leírunk a csokitojással pár kört, akkor elegyengeti a hibákat. Ha nem akarunk a tojások elkészítésével vesződni, akkor természetesen bolti verzió megfelel, csak vágjuk le a tetejét, és egyből ott van a kezünkben az üreges felül nyitott tojás.
  6. A töltelékhez a sűrített tejet a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliaaromával jól keverjük össze. Töltsük habzsákba, és tegyük be negyed órára a hűtőbe.
  7. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a morzsákra tört zabkeksszel. Bármilyen keksszel helyettesíthetjük, háztartási keksz is tökéletes.
  8. A csokitojások aljára halmozzunk a vajas kekszmorzsából, majd a habzsákból nyomjunk a kekszrétegre legalább kétszer olyan vastag krémréteget, majd egy kevés lekvárpöttyöt tegyünk a tetejére. A tojáskákat aztán tegyük a hűtőbe, kb. 10-20 percre, és nyűgözzük le vele azokat, akik azt hiszik, semmire nincs időnk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc

Kicsit időigényes, de abszolút nem megszokott húsvéti csokitojás. Ha idén beújítanál valami olyat, amilyet még egy locsoló sem látott, akkor ez a te recepted.

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...