Sajttorta Tomatotree konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
A feltéthez
-
83g mascarpone337 kcal
-
67g tehéntúró98 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
993
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
A feltéthez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g tehéntúró588 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
Összesen
5960
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
A feltéthez
-
27.4g mascarpone111 kcal
-
22g tehéntúró32 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
Összesen
325
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.6 g
-
Cink 174 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 134 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
993
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 403.2 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 922 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4881.4 g
-
Cink 1043 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 803 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 1204 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 40 mg
-
Mangán 32 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.3 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 537.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 1360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
5960
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.9 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
-
1 dl tejföl
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott vajat. Nem biztos, hogy teljesen úgy összeáll, mint egy tészta, inkább csak ragacsos morzsaléknak néz ki.
- Kivajazunk egy tortaformát, és kanál segítségével sűrűre beledöngöljük a keveréket, ekkor már hasonlít egy omlós tésztára.
- Robotgéppel egy nagy tálban simára dolgozzuk a tejszínes sajtkrémet a túróval, tejföllel a cukorral, a liszttel
- Beleöntjük a citrom kifacsart levét (esetleg a héjából is reszelünk bele), aztán egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Még további 2-3 percig járatjuk a gépet, és amikor a keverék már sima és habos, ráöntjük a döngölt kekszalapra.
- A tortát betesszük a meleg sütőbe, és 50 percig sütjük.
- Ennyi idő után nincs mese, ki kell venni, még akkor is, ha úgy látjuk, a sajtos krém nem sült teljesen át (egy tűpróbát azért tehetünk). Ahogy majd kihűl, tovább szilárdul még, ám ha túlsütjük, akkor kiszárad. Amikor sül, magasra megemelkedik, de a hűléskor összébb esik, és tömörebb lesz.
- Megvárjuk, hogy a torta kihűljön. (Igazából 1 éjszakát a hűtőben kéne töltenie fogyasztás előtt.)
- Nálunk pikáns gyümölcsöntettel vált be. (Receptjeim között!)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13733
- Feltöltés dátuma: 2012. március 25.
Ajánló
A sajtkrém komponenseit illetően nagy alkotói szabadágot engedek meg magamnak, és a hűtőszekrényben fellelhető készlettől teszem függővé. A mascarpone helyettesíthető vagy kombinálható natúr krémsajttal, a krémtúró kiváltható vagy keverhető más arányban is a tejföllel, ha abból több van otthon. Főként azt tartom szem előtt, hogy az összekeverendő krémek mennyisége közel 1 kg legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tomatotree
262 recept
Valljuk be, évekkel ezelőtt a sajtról nem nagyon jutott eszünkbe semmi édesség! Aztán elterjedt ez a desszert és aratott. Nálunk is!