r
Nosalty Logó

Sajttal töltött baconös fasírt

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sajttal töltött baconös fasírt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

806
Kalória
50.6g
Fehérje
11.8g
Szénhidrátok
60.6g
Zsír
166.9g
Víz
169g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.8g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4827 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 806 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.4 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8854 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2832 mg
  • Nátrium
    4983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1001.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 4827 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. A fokhagymát finomra vágjuk, vagy lereszeljük.
  2. A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk 2 dl vízbe, majd kinyomkodjuk.
  3. A darált húst, a fűszereket, a kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát, majd a tojást egy nagy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk.
  4. Egy fóliát leteszünk a munkalapra, és rátesszük a baconcsíkokat úgy, hogy fedjék egymást egy kicsit. Rátesszük a húsmasszát, elegyengetjük úgy, hogy ne menjen túl a baconszeletek szélén.
  5. Rászórjuk a lereszelt füstölt sajtot a húsra, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, majd fóliával letakarjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és egy órán át sütjük. Egy óra után levesszük a fóliát, és még 15 percig sütjük, hogy a bacon szép piros legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egybefasírt egy turbózott változata - melegen isteni, de salátával hidegen is finom vacsora!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!