r
Nosalty Logó

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

696
Kalória
21.7g
Fehérje
86.4g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
91.2g
Víz
113.1g
Koleszterin
3.6g
Rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 6965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15013 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2966 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2941 mg
  • Nátrium
    8191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    911.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 6965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
  4. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumplidarabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk, és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
  7. A keskenyebb oldaláról feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  8. Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét hosszában bevágjuk.
  9. Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek. Hagyjuk még 30 percet kelni.

Tetejére

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk, és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
  2. A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.
  3. A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük. Bőven befedjük a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szombaton állatkertbe vittük a gyerekeket, és előtte csütörtök este azon gondolkodtam, hogy mi legyen a harapnivaló, hisz meleg is van, könnyen szállítható is legyen. Pénteken megsütöttem ezt a péksütit. Szépen zacskóba tettem, és szombaton olyan puha volt, mintha épp akkor sült volna ki. A gyerekek is szívesen eszegették. Biztosan fogom még készíteni, lehet épp pizzásan vagy szalámival töltve, de következő alkalommal 10 helyett 12 db-ra fogom vágni, mert óriásiak lettek és olyan laktatóak, hogy egy felnőtt is alig bírt megenni egyet, nemhogy egy gyerek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!