Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
63g sonka86 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g tej7 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
63g kagylótészta232 kcal
-
18 kcal
Összesen
589
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g sonka345 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g tej28 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
250g kagylótészta928 kcal
-
71 kcal
Összesen
2353
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
21.9g sonka30 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
13.1g főzőtejszín17 kcal
-
17.5g sajt62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
15.7g snidling5 kcal
-
21.9g kagylótészta81 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
206
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1918.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
589
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 140.6 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7672.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1756 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 3958 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 443.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 391 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 831 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4793 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
2353
kcal
- 16% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 ml tej
-
150 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Kevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!).
- Ehhez adjuk az vékony csíkokra vágott sonkát és kb. 10-15 percig pároljuk. Fűszerezzük, majd hozzádobjuk az apróra vágott metélőhagymát is.
- Szépen folyamatosan, felváltva hozzáadjuk a tejet, tejszínt és reszelt sajtot. Törekedjünk arra, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és finom krémes állagot adjon az ételnek.
- Közben a tésztát a zacskón található leírás alapján megfőzzük.
- A kifőtt kagylókat megtöltjük a szósszal (kb. mindegyikbe egy kis evőkanál mennyiségű töltelék fér), igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére (míg forró, szépen rá is olvad).
- Amilyen melegen csak lehet, tálaljuk.
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 37390
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az óriás kagylótészta (olasz nevén conchiglie) egyre kedveltebb a konyhákban, köszönhetően annak a tulajdonságának, hogy sokoldalú felhasználási lehetőség rejlik benne. Legkedveltebb tésztaként azonban egyértelműen Angliában tarol. Kicsi verziója, a conchigliett, szintén elérhető a boltok polcain, és csakúgy mint nagy testvére, több színben (paradicsomkivonattal, spenót kivonattal, tintahal tintájával színezve) kapható. Hogy ki milyen fogásnak álmodja meg, annak csak a képzeletünk (és a hozzávalóink) szabhatnak határt. Kifejezetten jó ötlet előételként felszolgálni, de nagyszerűen megállja a helyét paradicsomos, avagy tejszínes szósszal megtöltve/ meglocsolva főételként, de akár levesbetétként vagy hideg salátaként is fogyasztható.