r
Nosalty Logó

Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2353 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 589 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7672.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1756 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 2353 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!).
  3. Ehhez adjuk az vékony csíkokra vágott sonkát és kb. 10-15 percig pároljuk. Fűszerezzük, majd hozzádobjuk az apróra vágott metélőhagymát is.
  4. Szépen folyamatosan, felváltva hozzáadjuk a tejet, tejszínt és reszelt sajtot. Törekedjünk arra, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és finom krémes állagot adjon az ételnek.
  5. Közben a tésztát a zacskón található leírás alapján megfőzzük.
  6. A kifőtt kagylókat megtöltjük a szósszal (kb. mindegyikbe egy kis evőkanál mennyiségű töltelék fér), igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére (míg forró, szépen rá is olvad).
  7. Amilyen melegen csak lehet, tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 37513
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az óriás kagylótészta (olasz nevén conchiglie) egyre kedveltebb a konyhákban, köszönhetően annak a tulajdonságának, hogy sokoldalú felhasználási lehetőség rejlik benne. Legkedveltebb tésztaként azonban egyértelműen Angliában tarol. Kicsi verziója, a conchigliett, szintén elérhető a boltok polcain, és csakúgy mint nagy testvére, több színben (paradicsomkivonattal, spenót kivonattal,  tintahal tintájával színezve) kapható. Hogy ki milyen fogásnak álmodja meg, annak csak a képzeletünk (és a hozzávalóink) szabhatnak határt. Kifejezetten jó ötlet előételként felszolgálni, de nagyszerűen megállja a helyét paradicsomos, avagy tejszínes szósszal megtöltve/ meglocsolva főételként, de akár levesbetétként vagy hideg salátaként is fogyasztható.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...