Sajtos-túrós reformpogi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
431
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
3446
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260.8 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
431
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 239.7 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10086.3 g
-
Cink 664 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1970 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 4139 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 344 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1950 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
3446
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.5 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
367
kcal
Elkészítés
- Összekeverjük a liszteketés a sót, majd hozzáadjuk a túrót és a reszelt sajtból kb 50 g-ot. Addig gyúrjuk, míg teljesen el nem válik a kezünktől és az edény falától.
- Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tészta tetejét vastagon megszórjuk sajttal, majd kiszaggatjuk. Sok receptnél olvasom, hogy a sajtot a már kiszaggatott pogira teszik, pedig így sokkal egyszerűbb, másrészt pedig a maradék tészta újragyúrásakor még több sajt kerül a tésztába, és hát azt meg ki ne szeretné? :)
- 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses módon kb 30 perc alatt ropogósra sütjük. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11128
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.
Ajánló
Magában is tökéletes rágcsa, de kipróbáltam, jól passzol csülkös bableveshez is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Túrós pogácsát szerettem volna, de se tojásom, se élesztőm, se időm nem volt a tésztát pihentetni/keleszteni. És mostantól már ha lesznek ilyen hozzávalóim, akkor sem fogom másképp csinálni, mert ISTENI. :)