r
Nosalty Logó

Sajtos tönköly kifli tang zhonggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Sajtos tönköly kifli tang zhonggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

326
Kalória
12g
Fehérje
45.3g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
33.5g
Víz
29g
Koleszterin
7g
Rost
5.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 1954 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 269 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    2513 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1954 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 0,8 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverjük csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük krémes állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot s a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk habosra.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden hozzávalót (a vajat szoba hőmérsékletűen adjuk hozzá), és dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük. Selymesen lágy tésztát kapunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel kihúzogatjuk ovális formára, majd feltekerjük.
  4. Bagett sütőformába fektetjük, tetejét megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és langyos helyen (én az 50 fokos sütőben) duplájára kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, és 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Ezt jobban szereti a fiam az iskolába vinni, mit a kenyérből készült szendvicset. Éva-Anyóca figyelmébe ajánlom hasonló megoldásra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!