r
Nosalty Logó

Sajtos-tojásos nokedli töltött pulykamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szekeres Lajosné Klári
Sajtos-tojásos nokedli töltött pulykamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltött pulyka

Nokedli

Sajtos feltét

1415
Kalória
86.1g
Fehérje
88.8g
Szénhidrátok
76.6g
Zsír
363.7g
Víz
740.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltött pulyka

Nokedli

Sajtos feltét

Összesen 1415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltött pulyka

Nokedli

Sajtos feltét

Összesen 4249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltött pulyka

Nokedli

Sajtos feltét

Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3056.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2955 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2948 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    258.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9169.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    3452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8864 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1720 micro
  • Kolin:
    1347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8843 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 4249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Töltött pulyka

  1. A pulykamelleket befűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk, fűszerezzük borssal, majoránnával, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni.
  3. A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakjuk a befűszerezett pulykamelleket, a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna segítségével feltekerjük. Így járunk el a többivel is.
  4. Egy kerámia sütőtálat kibélelünk alufóliával, kikenjük olajjal az alját és belerakjuk a 4 db pulykatekercset .
  5. A maradék májat beletekerjük baconbe és berakjuk a pulykamellek mellé, majd alufóliával befedjük. 180 C-os, előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük .
  6. Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a sajtos-tojásos nokedlit.

Nokedli

  1. A lisztbe beleütünk egy tojást, egy csipet sót és annyi vizet, hogy lágy galuskatészta legyen. Összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert kemény lesz.
  2. Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk. Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük.

Sajtos feltét

  1. Ezután forró olajra tesszük, jól elkeverjük. A sajttal elkevert, felvert tojást ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.
  2. A töltött pulykamelleket vastagabb szeletekre vágjuk, majd együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!