r
Nosalty Logó

Sajtos tojásos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sajtos tojásos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    2079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk. A kolbászt vízbe áztatjuk, így könnyebb lehúzni a bőrét, majd kockára vágjuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és a sült hagymához adjuk, majd a kockára vágott kolbászt. Kevergessük, nehogy odakapódjon. Pár perc sütés után kevés vizet öntünk alá.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és főzzük készre. Amikor puha a burgonya, adjuk hozzá a sajtot,kevergessük, míg elolvad.
  4. A tojásokat egy tányérba felütjük, villával felverjük, és öntsük a burgonyához, süssük készre.
  5. Kovászos uborkával tálaljuk.
  6. A szalonnát kis kockára vágva megpirítjuk, és a kész ételhez keverjük. Kimondottan jó ízt ad az ételnek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6929
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

Az eredeti receptben nem szerepel a hagyma, a kolbász, a szalonna, nyugodtan elkészíthető anélkül. Bármilyen maradék sajtot beletehetünk. Egy kevés pirított szalonnával kimondottan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Szlovák a varecha.sk-án találtam rá erre az egyszerű, de számomra érdekes receptre. Nem tudtam mit is főzzek, ilyenkor elkezdek keresgélni recepteket. Ebben a receptben  csavart sajtot tettek bele - ostiepok az igazi neve a sajtnak - , én krémsajttal pótoltam. Változtattam az eredeti recepten. Hagymát, kolbászt, szalonnát tettem bele, hogy biztosan bejöjjön a családomnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...