r
Nosalty Logó

Sajtos tekercs tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos tekercs tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék

Összesen 314 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék

Összesen 3771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék

Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 314 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11837 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    6230 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 3771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a vízben elkeverjük a lisztet csomómentesre, felfőzzük, majd 1 perc alatt krémesre sűrítjük, és kihűtjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. Minden alapanyagot robotgépben 10 perc alatt összedolgozunk, majd kelesztőtálba tesszük 1 órára.
  4. A margarint és a finomra reszelt 5 dkg sajtota sóval, és a tojássárgájával egyenletesre keverjük.
  5. Ha már jó duplájára nőtt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, ketté vesszük, és mindkét felet téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vékonyra (60x25 cm-re).
  6. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, amit lefedünk a másik lappal. Kicsit végig simítjuk a nyújtófával, és feltekerjük a hosszabb oldalánál kezdve.
  7. A kész tekercsből ferdén vágva háromszögeket metszünk le lisztezett késsel.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messze, mert még nőni fognak.
  9. A tetejüket megkenjük tojással (spórolásból a maradék tojásfehérjével), és megszórjuk reszelt sajttal.
  10. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1892
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos tekercs tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

A tang zhongtól hihetetlen puha, lágy, szinte légies süteményt kapunk. Én most ettem a tegnapit, és ugyanolyan élvezhető.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...