Sajtos-tejszínes sült csirke
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
2 dl főzőtejszín
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csipet rozmaring
-
1 csipet kakukkfű
-
1 teáskanál cukor
555
Kalória
36.5g
Fehérje
8.2g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
132.7g
Víz
140.6g
Koleszterin
42mg
Rost
5.2g
Cukor
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g csirke292 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
40g tömlős krémsajt72 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
28 kcal
-
60g tej34 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
555
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g tej168 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2779
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
54.5g csirke80 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
10.9g tömlős krémsajt20 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
152
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
555
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.6 g
Zsír
-
Összesen 201.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4751.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1297 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1568 mg
-
Nátrium 1563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 663.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 782 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2779
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- Elkészítjük a pácszószt. Lehetőleg a sütés előtt több órával, vagy akár fél nappal is. A 2 dl tejszínt, 0,5-1 dl tejet, fele adag tömlős sajtot, fele adag apróra reszelt trappistát, olajat, reszelt fokhagymát, fűszereket, szójaszószt csomómentesre keverjük. Tipp: érdemes egy picit elsózni, mivel a csirke úgyis sótlan.
- Az elkészült szószba beletesszük a megtisztított feldarabolt csirkét, beleforgatjuk, és hagyjuk benne pácolódni, a sütés kezdetéig.
- A húsokat kiszedjük a sajtos szószból, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk, löttyintünk rá egy kis tejet, majd lealufóliázzuk és berakjuk a sütőbe kb. 35-45 percig, és lefóliázva megpároljuk.
- Miközben a csirke a sütőben van, addig a megmaradt sajtszószt, amiből kiszedtük a csirkét felrakjuk a tűzre, belerakjuk a maradék tömlős sajtot, 1,5-2 dl tejet, a maradék trappistát reszelve, aprított petrezselymet, 1 tk cukrot, és kis lángon sűrűre főzzük. Sózzuk ha szükséges.
- Ha letelt a 35-45 perc letépjük a csirkéről a fóliát, és a sütési hőfokot magasabbra tekerve pirosra sütjük, ha megvan kivesszük, ráöntjük a sajtszószt a pirosra sült csirkére úgy, hogy mindenhová jusson belőle, majd visszarakjuk és a szószt is rásütjük. Tipp: a sajtszósz felét akár a tetszőleges köret ízesítésére is használhatjuk. Ilyenkor semmiképp ne felejtsük el felfőzni!
- Tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 70 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
"Mit főzzek ma?"- tettem fel a kérdést magamnak, már sokadjára. A már jól megszokott ízek mellett valami egészen másra vágytam. A csirkehús adott volt, csak elkészíteni kellett valahogy. Így született meg a következő recept.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!