Sajtos-tejfölös-fokhagymás tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Borsó630
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1035
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2069
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
268
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2339.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 1139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1035
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.7 g
Zsír
-
Összesen 94.4 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4678.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 2278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 616 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
2069
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
250 g spagetti tészta
-
4 gerezd fokhagyma
-
250 g tejföl
-
15 dkg sonka
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy fazékba a tésztához elegendő vizet töltünk, majd sót és olajat teszünk bele. (Az olaj a tészták összetapadásátgátolja.) Végül feltesszük forralni.
- A forrásban lévő vízbe belehelyezzük a fél csomag spagetti tésztát. Ízlés szerint félbe, esetleg kisebb darabokra is törhetjük, ezt követően átkavarjuk, és a tészta fajtájától függően 8-10 percig főzzük.
- A sonkát egyforma kockákra szeleteljük, a fokhagymákat pedig nagyon apróra vágjuk. A lereszelt sajt egy részét is előkészítjük.
- Serpenyőbe minimális olajat teszünk (az edény tapadásától is függ a mennyiség). Ha felmelegedett, beletesszük a sonkát és megpirítjuk. Ha már nem sok kell a sonkának, hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén pirítunk.
- Ha ez kész, a tészta vizéből kb 1,5 dl-t hozzáteszünk a sonkás keverékhez. Ehhez adagoljuk a tejfölt, illetve a reszelt sajt egy részét, sót, borsot. Az egészet összerottyantjuk.
- Közben a megfőtt, leszűrt tésztát az elkészített tejfölös keverékbe rakjuk, és összeforgatjuk. Ha nagyobb serpenyőben készítettük, akkor akár abban is hagyhatjuk az egészet.
- A tetejét még melegen sajttal, illetve apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 468
- Tegnapi nézettség: 43
- 7 napos nézettség: 217
- Össznézettség: 133395
- Feltöltés dátuma: 2012. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Borsó630
7 recept
Az itthon lévő dolgokból hoztam össze.