Sajtos-tejfölös csirkemell jénaiban (2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
283
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
1134
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
283
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2863.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 224.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 900 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1134
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vékony szeletekre vágjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Kb. 1-2 órát állni hagyjuk.
- A szeleteket vajban addig sütjük, míg fehér nem lesz.
- Összekeverjük a tejfölt a sajt 2/3-ával. Ezt is lehet sózni.
- Jénaiba vagy tűzálló tálba rétegezzük. Először a hús, majd rá a szósz. A tetején szósz legyen, és azt is megszórjuk a maradék sajtal.
- Ameddig nem pirul meg a tetején a sajt, sütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 54970
- Feltöltés dátuma: 2010. december 05.
Ajánló
Köretként mi rizzsel fogyasztottuk, de burgonyával is finom lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem akartam sima rántott húst, ezért összekevertem azokat, amik itthon voltak. :)