r
Nosalty Logó

Sajtos-tarjás pulykamell kupola

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Sajtos-tarjás pulykamell kupola
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

856
Kalória
78.6g
Fehérje
14.9g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
217.1g
Víz
246.3g
Koleszterin
506.3mg
Rost
351.9mg
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 856 kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6848 kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 223 kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 856 kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    629.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17714.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    6103 mg
  • Nátrium
    7371 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1736.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 6848 kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A húsokhoz

  1. A margarinnal jól kikenjük a formánkat.
  2. A szárnyas melleket vékonyra szeleteljük, ha szükséges klopfolóval kicsit átveregetjük.
  3. Beleforgatjuk a fűszerkeverékbe.(borsot és az ételízesítőt összekeverjük)
  4. A sajtokat (kemény és félkemény sajtokat)a házi kivételével vékonyra szeleteljük.
  5. A baconszalonnacsíkokat napsugár szerűen körbeosztjuk a tálban - a közepétől kiindulva -, hogy a szélén kilógjanak.
  6. A mellszeleteket lisztbe mártjuk, fehéredésig elősütjük.
  7. A pulyka, csirke felváltva kerül a tálba: egy sor hús, egy sor sajt, egy sor tarja - a tarja fele -, egy sor hús, egy sor másfajta sajt, egy sor hús stb... Egy-két sor hús után tegyük közé a tarja másik felét. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak.
  8. A baconnel betakarjuk, majd a tetejére reszeljük a házi sajtot.
  9. Sütőben összesütjük.
  10. Tálaláskor tálcára borítjuk, sült burgonyával körítjük, még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x12

A baconnel bevont pulykamell recept után jött az ötlet, hogy némi változtatással még finomabbá lehetne varázsolni ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Amikor együtt volt a család Karácsonykor, ezt a változatot készítettem el ebédre, kicsit izgultam, nagy merészség volt elsőre bevállalni, bár bíztam benne, hogy csak jó sülhet ki belőle. Nem csalódtam, mert már lefényképezni alig volt időm, annyira kóstolta volna már a társaság, és nem lepett meg nagyon, amikor nagyon gyorsan elfogyott az utolsó morzsáig!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!