Sajtos sült burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
263
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
1055
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
92.6g burgonya53 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g parmezán sajt11 kcal
Összesen
97
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
263
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 611.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1055
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, mossuk.
- Kanálba helyezzük egyesével a krumplikat, majd 3 mm-enként éles késsel a kanál pereméig bevágjuk őket.
- Kivajazott tűzállo tálba rakjuk. Az olvasztott vajjal bekenjük a burgonyákat. Sózzuk, borsozzuk.
- 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Közben a sütőtálban lévő vajjal kenegessük a krumplikat.
- 40 perc elteltével a tetejükre szórjuk a sajtot és további 20 percig sütjük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 39373
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.
Ajánló
Sajtba-sonkába göngyölt szűzpecsenye mellé kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom köret. Kívül ropogós, belül omlós.