r
Nosalty Logó

Sajtos sonkás croissant Kornéltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtos sonkás croissant Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5614 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.1 g

Zsír

  • Összesen
    335 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10020.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    5206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 5614 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leveles tészta készítése: a tészta két részből áll, a vajas tömegből, valamint kelt tésztából. Mindegyiket külön-külön kell elkészítenünk, és a készítés során végig ügyelnünk kell arra, hogy a tészta megfelelően hideg maradjon, máskülönben a vaj kifolyik belőle. A vajas tömeget a legegyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni, ha a vajat felkockázzuk, robotgépbe tesszük, majd a két kanálnyi liszttel eldolgozzuk. Nem kell, hogy habos legyen, de legyen homogén. Robotgép hiányában kézzel kell elmorzsolnunk a vajat a liszttel. Ha ez kész, formázzunk belőle ujjnyi vastag téglalapot, fóliába alaposan csomagoljuk be, és tegyük tíz percre a fagyasztóba.
  2. Készítsünk kelt tésztát, legegyszerűbb választás egyik korábbi receptem: http://www.nosalty.hu/recept/komenymagos-sos-kifli-2 Fontos, hogy a tészta készítésénél minden összetevő legyen hideg. Az élesztőt is csak minimálisan langyos tejben futtassuk. A tészta inkább kicsit keményebb legyen, semmiképpen se ragadós. Ha kidolgoztuk, nyújtsuk ki ujjnyi vastag lóhere formára, hogy a közepébe tudjuk majd tenni a vajat.
  3. Tíz perc elteltével tegyük a vajat a tészta közepébe, majd a "füleket" hajtsuk rá minden irányból. Sodrófával kissé ütögessük meg a tetejét, csomagoljuk be fóliába, majd tegyük újabb tíz percre a hűtőszekrénybe. A hideg tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, formázzunk belőle téglalapot. A rövidebb felét magunk felé fordítva az első harmadáig a tésztát felhajtjuk, majd a másik felét pedig rá. Ismét ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle, majd a tészta hosszabbik oldalát fordítjuk magunk felé, közepét bejelöljük, és jobbról középre, majd balról is középre hajtjuk a tészta két szélét. A két összehajtott felet ezután egymásba fordítjuk, mintha könyvet csuknánk be. Fóliába alaposan csomagoljuk be, nehogy a tészta kiszáradjon, majd egy órára tegyük hűtőszekrénybe. Az idő leteltével ismételjük meg a teljes nyújtást és hajtogatást még két alkalommal, betartva a kétszer egyórás pihenő időt a hűtőben. A harmadik óra elteltével a tészta felhasználható.
  4. Ameddig a tésztánk pihen, elő tudunk készülni a sonkával, és a sajttal. A sajtból vágjunk kb. fél centi vastag batonokat (hasábokat), az általunk kívánt hosszúságban. A sonkaszeletekből a sajthasáb hosszának megfelelő szélességű csíkokat, egyenlő darabszámban.
  5. A tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságú téglalapra. Vágjunk a baton hosszától 1 cm-rel szélesebb alapú háromszögeket. A sonkát csavarjuk fel a sajt hasábokra, majd a tészta szélesebb részére fektessük rá. Ezután hajtsuk fel a tésztát a becsomagolt sajttal együtt kifli formára. Így járjunk el a többi esetben is, amíg a tésztánk el nem fogy. Tegyük kivajazott sütőlemezre a kifliket, majd pihentessük egy jó félórát langyos helyen. Kenjük le a kiflik tetejét felvert tojással, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. Forró sütőben süssük aranyszínűre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 29156
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Kitűnő sörkorcsolya vagy vendégváró. A tészta habkönnyű és ropogós, köszönő viszonyban sincs a boltokban kapható előrecsomagolt rossz utánzatokkal. Ne sajnáljuk az időt az elkészítésre, megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos sonkás croissant Kornéltól
Kornél 167 recept

Gyerekeim nagyon szeretik a leveles tésztákból készült péksütiket, kiváltképp a csokis, a sósak közül pedig a sonkás-sajtos tartozik a kedvenc kategóriába. Az előre gyártott tészták nem sok mindenre jók megítélésem szerint, így nekiálltam leveles tésztát készíteni, ami egyszerűbb egyébként, mint a receptjét leírni. A receptben pedig a sonkás sajtos verziót választottam, amit most megosztok Veletek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...