r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Bomba35 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Sajtos rúd Bomba35 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2981 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5448.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2981 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt sajtból félretesszük a felét, a sütőt bekapcsoljuk. A tojást felverjük.
  2. A lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval kidolgozzuk. Jól összeálló tésztát kell kapnunk, ami nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Ha ehhez felvesz még lisztet, akkor adjunk hozzá.
  3. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kb. 2-3 mm-esre. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a félretett sajttal és felszeleteljük tetszőleges méretűre. (Én derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel szoktam ezt csinálni.) Tepsibe rakjuk, egymáshoz lehetnek jó közel, mert nem nőnek, csak felfelé picit. (Ezt pedig egy lapáttal szoktam csinálni, mert így nem kell egyesével átemelgetni a darabokat, hanem megy 5-6 db egyszerre.)
  4. Pirosasra sütjük, ami kb. 20-25 perc. Gondolom sütőtől is függ. Figyeljük, és ha már szép színe van, akkor vegyük ki. Ha túlsütjük (sötétebb barnára), akkor keserű lehet.
  5. Még forrón szedjük ki egy rácsra, hogy hűlés közben ne nedvesedjenek be (szintén a lapátot használom). Ha kihűltek, már fogyasztható is, de még másnap is nagyon finom és ropogós.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9379
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd Bomba35 konyhájából
Bomba35 12 recept

Igazi vendégváró nasi. Előre elkészíthető ropogós finomság. Nálunk szilveszterkor készül nagyobb mennyiségben, de bármilyen összejövetelen megállja a helyét. Én egy esküvőn ettem, és ott szereztem a receptjét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...