r
Nosalty Logó

Sajtos ropogós gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sajtos ropogós gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket, a vajat, sót, tojást és a sajt 2/3-át gyúrjuk össze. Pihentessük 1 órát a hűtőben.
  2. Nyújtsuk vékonyra - 2-3 mm - a tésztát (rizsliszttel jól alálisztezve), szórjuk meg a maradék sajttal, illetve szezámmaggal, mákkal vagy köménnyel - ízlés szerint.
  3. Vágjuk ujjnyi csíkokra, majd szeljük 4-5 cm hosszúakra a tésztát. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. Hagyjuk addig pihenni, amíg felmelegszik a sütőnk 180 fokra.
  4. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük pirosra.
  5. Fémdobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 23997
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Nem tudom meddig áll el, nálunk 1 nap alatt elfogyott :) Ízlett mindenkinek, nem tűnt fel a családnak, h. "Anya-lisztjéből" van :) Tojás nem kell a tetejére: a sajt úgyis megolvad, és ebbe beleragadnak a rászórt magocskák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó sósat, ropogósat, gluténmentes lisztből nem egyszerű sütni. Vagy jó minőségű liszt kell hozzá, de akkor drága... :( Ez a recept egy elfogadható árú megoldás: lisztkeverékből a FreeFrom-ot használtam, de megteszi bármelyik általános liszt v. kenyérkeverék. Ebből az adagból 2,5 tepsinyi lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...