Sajtos reszelt burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1360
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2721
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
46.3g burgonya27 kcal
-
11.6g sajt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
-
5.8g crème fraîche21 kcal
-
28.9g vaj207 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
Összesen
316
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 133.9 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1085 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 1066 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1360
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 267.9 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2192.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 366.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 2132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
2721
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
-
400 g burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml főzőtejszín
-
50 g crème fraîche
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt burgonyákat durvára lereszeljük. A sajtot finomra reszeljük.
- A burgonyát lazán összedolgozzuk kb. 75 g sajttal. Sóval, borssal fűszerezzük. Lazán egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
- A créme fraichet elkeverjük a tejszínnel, majd a burgonyára öntjük.
- Megszórjuk a maradék sajttal, és a kockára vágott vajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 46668
- Feltöltés dátuma: 2012. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom recept a maradék héjában főtt burgonya felhasználására. A créme fraiche-tejszínes keveréket fűszerezhetjük fokhagymával vagy morzsolt rozmaringgal.