r
Nosalty Logó

Sajtos reszelt burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sajtos reszelt burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1066 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt burgonyákat durvára lereszeljük. A sajtot finomra reszeljük.
  2. A burgonyát lazán összedolgozzuk kb. 75 g sajttal. Sóval, borssal fűszerezzük. Lazán egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
  3. A créme fraichet elkeverjük a tejszínnel, majd a burgonyára öntjük.
  4. Megszórjuk a maradék sajttal, és a kockára vágott vajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 46668
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom recept a maradék héjában főtt burgonya felhasználására. A créme fraiche-tejszínes keveréket fűszerezhetjük fokhagymával vagy morzsolt rozmaringgal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...