r
Nosalty Logó

Sajtos rakott spenótos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AnitaSztaricsek
Sajtos rakott spenótos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2032 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4411 micro
Összesen 733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15017.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    10382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1582 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22055 micro
Összesen 3669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként felteszünk egy nagy adag vizet forrni (2 kk sóval és egy kis olajjal).
  2. Ezután apróra vágjuk a lila hagymát és a fokhagymákat egy kis olajjal közepesen lángon elkezdjük főzni, majd öntünk alá 1 dl vizet, hogy ne égjen oda.
  3. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, fedő alatt 20 percig alacsony lángon főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot. És ismét 20-25 percig fedő alatt főzzük.
  4. közben a tésztát kifőzzük, és egy nagy tepsibe helyezzük a lecsepegtetett tésztát, hozzáadjuk a joghurtot, majd a ragut, amit a tetejére rakunk úgy, hogy a tésztát beborítsa. (Különben a kilógó tészta kiszárad a sütés közben.)
  5. Majd jöhet rá a reszelt füstölt és trappista sajt. Mehet a sütőbe 180-200 fokon kb. 20 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 441
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rakott spenótos tészta
AnitaSztaricsek 26 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...