Sajtos rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1014
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
4055
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 646 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2616.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 349.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
1014
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.6 g
Zsír
-
Összesen 302.4 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10465 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 2159 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2417 mg
-
Nátrium 5335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1396.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2150 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 512 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 1798 mg
-
Retinol - A vitamin: 2124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1987 micro
Összesen
4055
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük.
- Míg főnek, addig a kolbászt egy percig folyóvíz alá tartjuk, majd lehúzzuk a bőrét, felkarikázzuk. A tejfölt elkeverjük némi sóval.
- Miután megfőttek a krumplik és a tojások, megpucoljuk őket, és felkarikázzuk.
- A sütőt előmelegítjük, majd egy tűzálló tálba elkezdjük a rétegezést: krumpli - só - kolbász - tojás - tejföl. Ezt még egyszer megismételjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
- Kb. 30-40 percig letakarva sütjük, majd fólia / fedő nélkül grillre váltva pirosodásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27x21
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 534
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 113516
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 06.
Ajánló
Kovászos vagy csemege uborka, almapaprika, friss puha kenyér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk így készül a rakott krumpli, néha bacon is kerül a tetejére.