Sajtos puffancs Norbi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
619
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3718
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
619
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.8 g
Zsír
-
Összesen 249.4 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8308.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1576 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1689 mg
-
Nátrium 4629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 882 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2463 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 955 mg
-
Retinol - A vitamin: 2433 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1518 micro
Összesen
3718
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
239
kcal
Elkészítés
- A sóval felforraljuk a vizet, amibe beleöntjük a vajat, hogy felolvadjon. Ha ez megtörtént,hozzászitáljuk a lisztetúgy, hogy még a lángon van az edény.
- Fél perc után lezárjuk a lángot, majd egyenletesen csomómentesre, simára keverjük a masszát.
- Még forrón hozzáadjuk a reszelt sajtot,és ezt is beledolgozzuk. Majd hagyjuk kihűlni.
- Hozzáöntjük a megmosott tojásokat, és ezekkel is simára keverjük.
- Fóliába tekerve egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
- Másnap apró (5 Ft-os nagyságú) golyókat formálunk belőle, majd meleg 160-170 °C -os (gázon 2-es fokozat) sütőben, (sütőtől, gáz fűtőértékétől stb. függően) 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha belül nagyon finom, puha, omlós marad. Sütés előtt ízlés szerint még megszórhatjuk kevés sajttal.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 444
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 34518
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Dédmamám régi, családi receptje. Ma már csak mi szoktuk sütni sajnos. Imádjuk, amiért olyan puha és sajtos, abbahagyhatatlan!