r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa olaszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Sajtos pogácsa olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 715 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 5700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.1 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12910 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 715 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11472.6 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    533 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    4262 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2861 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    103280 micro
  • Lut-zea
    4001 micro
Összesen 5700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5656 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, egy kicsit meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a sajt, az apróra vágott paradicsom és az apróra vágott olajbogyó kivételével az összes hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát.
  3. Kicsit lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és megszórjuk a sajttal, paradicsommal és olajbogyóval, majd összehajtogatjuk. A hajtogatásnak a legfontosabb része, hogy minden egyes hajtogatás azonosan történjen! (Általában szemmel harmadolom a tésztát, az alsó 1/3-ot felhajtom és a felső 1/3-dal betakarom a felhajtott részt. Így kapunk egy csíkot, amit először balról hajtok be, majd a jobb oldali 1/3-dal takarom be.) Az összehajtogatott tésztát 30 percig hagyjuk pihenni.
  4. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük - minden hajtogatás után hagyunk 30 percet.
  5. Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, a tetejét késsel megvagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe helyezzük.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
  2. Forró sütőbe tesszük, és világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5293
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól bevált régi sajtos pogácsa receptemet gondoltam egy kicsit tovább, mert szerettem volna kipróbálni a nyáron készített aszalt paradicsommal - különlegesen finom lett ! Természetesen paradicsom és olajbogyó nélkül is tudom ajánlani, mert nagyon finom pogi - mindig nagy sikere volt !

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...