Sajtos lábtörlő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
67g virsli179 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
Összesen
621
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g tej168 kcal
-
29 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
Összesen
3726
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
35.8g finomliszt130 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
28.7g virsli77 kcal
-
7.2g trappista sajt25 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0 kcal
Összesen
266
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1868.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
621
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 163.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11209.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 2168 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 6745 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 382.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
3726
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 tk só
-
1 csipet cukor
-
1 tk petrezselyem
-
40 dkg virsli
-
10 dkg trappista sajt
-
1 db tojás
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- Az első 7 hozzávalóból kelesztett tésztát készítünk (én magam kenyérsütőgépben állítom össze). Kb. 2 óra kelesztés után kivesszük a tésztát.
- Egy tepsit kiolajozunk, a tésztát tepsibe tesszük, és kézzel szétnyomkodjuk, hogy kellőképp mindenhol tészta legyen.
- A kapott tésztát késsel, derelyemetszővel a tespiben hosszanti csíkokra vágjuk, DE a tepsi széleinél a tésztát két ujjnyira nem kell bevágni.
- A virsliket főzés nélkül hosszában kettévágjuk, majd belefonjuk a tésztába. Nem nehéz, rá lehet könnyen jönni a technikájára (egy képet csatoltam a még nyers lábtörlőről segítségként).
- A kész lábtörlőt egy tojás és a pirospaprika keverékével megkenjük, majd reszelt sajttal borítjuk be (pirospaprika a szín kedvéért ajánlatos, egyébkén elhagyható).
- Előmelegített sütőben megsütjük, hogy a sajt szép barnás színt kapjon.
- A kész lábtörlőt hagyjuk picit hűlni, majd kockákra vágva tálalhatjuk, aki szereti, csípős ketchuppal meglocsolhatja.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7477
- Feltöltés dátuma: 2012. január 14.
Ajánló
Ajánlom a pirospaprika használatát lekenésnél, mert gyönyörű pirosas-barnás színt varázsolt a tésztának sütés után, továbbá én szeretem a csípős ízeket, ezért a csípős ketchup nem maradhatott el róla. A virsli darabszáma függ attól, hogy milyen hosszúak. Jó tanács: természetesen függ a tepsi méretétől is, de ha azt tapasztaljuk, hogy a virslibefűzés után a tészta eléggé lyukacsos, úgy értem látjuk a tepsit a tészta és a virlsik között, akkor próbáljuk úgy összenyomkondni a tészta 4 oldalát, hogy a virslik szorosan illeszkedjenek a tésztához, mert akkor kapunk szép, egybefüggő lábtörlőt. Főételként is laktató!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
huzsi
26 recept
Már sokszor szemeztem ezzel a szépséggel :) Végül szilveszter alkalmával megsütöttem. Nagy sikert aratott! Ajánlom, próbáld ki!