r
Nosalty Logó

Sajtos lábtörlő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Sajtos lábtörlő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3726 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11209.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    6745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 3726 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Az első 7 hozzávalóból kelesztett tésztát készítünk (én magam kenyérsütőgépben állítom össze). Kb. 2 óra kelesztés után kivesszük a tésztát.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, a tésztát tepsibe tesszük, és kézzel szétnyomkodjuk, hogy kellőképp mindenhol tészta legyen.
  3. A kapott tésztát késsel, derelyemetszővel a tespiben hosszanti csíkokra vágjuk, DE a tepsi széleinél a tésztát két ujjnyira nem kell bevágni.
  4. A virsliket főzés nélkül hosszában kettévágjuk, majd belefonjuk a tésztába. Nem nehéz, rá lehet könnyen jönni a technikájára (egy képet csatoltam a még nyers lábtörlőről segítségként).
  5. A kész lábtörlőt egy tojás és a pirospaprika keverékével megkenjük, majd reszelt sajttal borítjuk be (pirospaprika a szín kedvéért ajánlatos, egyébkén elhagyható).
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, hogy a sajt szép barnás színt kapjon.
  7. A kész lábtörlőt hagyjuk picit hűlni, majd kockákra vágva tálalhatjuk, aki szereti, csípős ketchuppal meglocsolhatja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7477
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Ajánló

Ajánlom a pirospaprika használatát lekenésnél, mert gyönyörű pirosas-barnás színt varázsolt a tésztának sütés után, továbbá én szeretem a csípős ízeket, ezért a csípős ketchup nem maradhatott el róla. A virsli darabszáma függ attól, hogy milyen hosszúak. Jó tanács: természetesen függ a tepsi méretétől is, de ha azt tapasztaljuk, hogy a virslibefűzés után a tészta eléggé lyukacsos, úgy értem látjuk a tepsit a tészta és a virlsik között, akkor próbáljuk úgy összenyomkondni a tészta 4 oldalát, hogy a virslik szorosan illeszkedjenek a tésztához, mert akkor kapunk szép, egybefüggő lábtörlőt. Főételként is laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor szemeztem ezzel a szépséggel :) Végül szilveszter alkalmával megsütöttem. Nagy sikert aratott! Ajánlom, próbáld ki!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...