r
Nosalty Logó

Sajtos-kolbászos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Sajtos-kolbászos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1255 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5016 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1255 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.3 g

Zsír

  • Összesen
    402 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 5016 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A melleket éles késsel szétnyitjuk, fólia között kipotyoljuk, fűszerezzük, és fokhagymás olajjal megkenjük. A húst hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejben áztatott és kinyomkodott kenyeret, a tojást, krémsajtot, fűszereket és az apróra vágott kolbászt.
  3. A tölteléket a hús szeleteken egyenletesen elosztjuk, majd hengert formálunk úgy, hogy a találkozásnál a húsok fedjék egymást, majd hústűvel összetűzzük. Rácsavarjuk a szalonnát, ezt is megtűzzük.
  4. Serpenyőben forró olajon 4-5 perc alatt minden oldalát előpirítjuk, majd tűzálló edénybe tesszük, rálocsoljuk az olajat a serpenyőből, aláöntjük a bort, az edényt lefedjük (fóliázzuk), előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ha megsült, a lángot elzárjuk, a fóliát levesszük, és 5 percig még a sütőben hagyjuk pirulni.
  6. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10923
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kolbászos csirkemell
Csiki Piroska 230 recept

Gyakran készítek töltött csirkemellet vagy combot. Igyekszem mindig más-más tölteléket használni, hogy unalmassá ne váljon. Főételként melegen tálalom, de hidegen vendégvárónak is megfelel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...