r
Nosalty Logó

Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti

4,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

512
Kalória
12g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
30g
Zsír
33.9g
Víz
133.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 6147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.3 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12211.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    7741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2350 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 6147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt szétmorzsoljuk. 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót. A közepébe tesszük a megkelt élesztőt, az étolajat, a tojássárgákat, és langyos tejjel jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a sóval, vajjal krémesre keverjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a fele krémmel, és feltekerjük.
  5. A tojássárgáját a tejföllel összekeverjük, a rudat lekenjük, és háromszögeket vágunk a tésztából.
  6. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, kicsit távolabb egymástól, mert különben összenőnek. Reszelt sajttal meghintjük. A másik tészta cipóval is így járunk el.
  7. 25 percet még kelni hagyjuk, és 190 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×36

Nagyon finom, 24 db „izmos” darab sült ki. Nagyon szeretjük, többször kerül az asztalunkra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!