r
Nosalty Logó

Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 8657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    574.6 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17881.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    3335 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    10648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    869 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 8657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a 3 tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
  3. Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal.
  4. A tésztát 4 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk.
  5. Egy-egy tésztalapot megkenünk a négyfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
  6. Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk.
  7. Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével és megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal, ill. reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31840
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.

Ajánló

Egy-két pohár bor, vagy hideg sör jól csúszik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a Délmagyarország és Délvilág által kiadott 3. szakácskönyvben megjelent receptből vettem.  A receptet a tészta készítése közben kicsit korrigálni kényszerültem, mert úgy ítéltem meg, hogy valószínűleg elírás történt és a tészta nem áll össze. Így viszont nagyon jó lett a végeredmény, amit a vendégeim jó étvágya is tanúsított.

Hozzávalók

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...