r
Nosalty Logó

Sajtos-burgonyás rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtos-burgonyás rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2482 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5343.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    2700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2482 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 db tojás (helyettesíthető pici tejföllel)
  • 5 dkg sajt (reszelve)

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük (ezt helyettesíthetjük egy kevés tejföllel vagy tejjel, a lényeg, hogy a reszelt sajtot megfogja), meghintjük reszelt sajttal, és rudacskákra vagy szélesebb, rövidebb lapocskákra vágjuk.
  3. Előmelegített sütőben színesedésig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 31129
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Ajánló

Nyugodtan meg lehet duplázni a hozzávalókat, mert ez nem túl nagy adag.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona szakácskönyvében találtam a receptet. Egyszerűen nem értem, miért nem figyeltem fel rá már ezer éve. Most készítettem el életemben először, de gyakran fogom ezután, mert nagyon finom, puha, olyan igazi "eteti magát" rágcsálnivaló. Tanulság: sose higgyük azt, hogy egy szakácskönyvet már teljesen ismerünk, mert mindig lapulhat benne még valahol megbújva egy-egy felfedezésre váró kis csoda.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...