Sajtos-burgonyás rudacskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
1g só0 kcal
A tetejére
Összesen
621
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
4g só0 kcal
A tetejére
Összesen
2482
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
621
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 183.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5343.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1369 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1049 mg
-
Nátrium 2700 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 259.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 1855 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 974 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
2482
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük.
- Kinyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük (ezt helyettesíthetjük egy kevés tejföllel vagy tejjel, a lényeg, hogy a reszelt sajtot megfogja), meghintjük reszelt sajttal, és rudacskákra vagy szélesebb, rövidebb lapocskákra vágjuk.
- Előmelegített sütőben színesedésig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 362
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 31168
- Feltöltés dátuma: 2013. december 14.
Ajánló
Nyugodtan meg lehet duplázni a hozzávalókat, mert ez nem túl nagy adag.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Horváth Ilona szakácskönyvében találtam a receptet. Egyszerűen nem értem, miért nem figyeltem fel rá már ezer éve. Most készítettem el életemben először, de gyakran fogom ezután, mert nagyon finom, puha, olyan igazi "eteti magát" rágcsálnivaló. Tanulság: sose higgyük azt, hogy egy szakácskönyvet már teljesen ismerünk, mert mindig lapulhat benne még valahol megbújva egy-egy felfedezésre váró kis csoda.:)