r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-baconös gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2414.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9659.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    6421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 3099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A bacont kockára vágjuk, és kisütjük. Ha nem engedne elég zsiradékot, öntünk alá egy kevés olívaolajat. Rámorzsoljuk a fűszereket, megborsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, ésösszepirítjuk.
  3. A kifőtt gnocchikat hozzáadjuk a baconhöz, aláöntünk keveset a főzőléből, és hozzáadjuk a krémsajtot. Összefőzzük, ha szükséges, sózzuk. Belekeverjük a koktélparadicsomokat egészben.
  4. Tűzálló tálba öntjük a sajtszószos gnocchit, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben pirosra sütjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 19354
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Ajánló

Friss salátával és joghurtos öntettel tálaltam!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy étteremben ettem hasonlót, csak abból épp hiányzott a bacon. Gondoltam, kipróbálom itthon is, kicsit felturbóztam, és nem csalódtam, nagyon finom lett. Lehet, hogy a 25 dkg sajt soknak tűnik a tetejére, de tényleg sok kell rá, így lesz igazán pompás. :) Én bolti gnocchiból készítettem, de aki nem ilyen lusta, mint én, bátran használja hozzá saját gnocchi receptjét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...