r
Nosalty Logó

Sokhagymás-sajtos lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ammerländer
Sokhagymás-sajtos lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

377
Kalória
12.8g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
54.5g
Víz
40.5g
Koleszterin
1.3g
Rost
2.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5626.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    2690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4116 micro
Összesen 2258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A széleitől 1-1.5cm távolságra keretszerűen bevágjuk, de csak annyira, hogy ne vágjuk át a tésztát. Ez azért szükséges, mert a keretre nem rakunk tölteléket, így az szépen fel fog puffadni, így peremet képezve a lepénynek.
  2. A levelestésztát meglocsoljuk olívaolajjal, amit ecsettel aztán egyenletesen elkenünk a felületén (a peremén is). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított snidlinggel, majd ráfektetjük a fokhagymás sajtszeleteket.
  3. A póréhagymát megtisztítjuk, majd egyenlő szélességű korongokra vágjuk. A sajtokra ráfektetjük a pórékorongokat, így befedve az egész lepényt.
  4. A hagyma tetejét meglocsoljuk olívaolajjal és ízlés szerint még fűszerezzük, majd ráreszeljük az edami sajtot. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  5. A kész lepényt megszórjuk újhagymazölddel és pirított hagymával, majd négyzetekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy pofonegyszerű, ám annál pofásabb hagymás-sajtos lepényt hoztunk nektek, amit pillanatok alatt elkészíthettek, így remek utolsó pillanatos vendégváró vagy előétel lehet belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!