r
Nosalty Logó

Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SD konyhája
Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    379.1 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    952 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 6260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a használni kívánt tortaformánkat kivajazzuk és lisztezzük.
  2. Elsőként vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a porcukorral összekevert csokoládénkat, egészen simára keverjük. Mikor teljesen krémesre puhult, félretesszük hűlni.
  3. Kihűlés után hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  4. A tojásfehérjékből porcukorral kemény habot verünk, és óvatosan hozzáadagoljuk azt is a csokikrémhez. Utolsóként jön a liszt.
  5. A masszát beleöntjük a tortaformánkba, és 180 °C-on, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Csak akkor vegyük ki a formából a tésztát, ha már teljesen kihűlt, mert különben morzsolódni fog. Kivétel után félbevágjuk, és a választott baracklekvárral megkenjük az alsó réteget.
  6. A máz elkészítése: Felolvasztjuk a maradék 30 dkg tortabevonónkat 5 dkg vajjal, majd mikor kenhető állagú lesz, még melegen a lekvárral összeragasztott torta tetejére kenjük.
  7. Díszítésként használhatunk diót, meggyet, amit szeretnénk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14752
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher-torta ahogy D.anyuka készíti
SD konyhája 4 recept

Szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni minden recepttel. Így ezt is végre sikerült megcsinálnom, amilyen nehéznek tűnt, annyival könnyebben ment, és nagyon finom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...