r
Nosalty Logó

Rumpsteak 8

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Rumpsteak 8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4280 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 713 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.4 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10344.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    3620 mg
  • Nátrium
    5283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4280 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fedeles, faszenes grillt (Weber gömbgrill) előkészítjük indirekt grillezésre (a parazsat a gömbgrill egyik felébe húzzuk). Fontos, hogy a lehető legnagyobb (250-300 fok) hőmérsékletet érjük el a grillben.
  2. A húst a hűtőből sütés előtt legalább 30 perccel vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor.
  3. A húst egészben a parázs fölé, a grillrácsra tesszük, a grillt lefedjük. 8 perc elteltével a húst megfordítjuk, majd a felső, sült felét sózzuk, borsozzuk a fűszerek felével. Ismét 8 percig sütjük lefedett grillen. Megint megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk a maradék fűszerekkel.
  4. A húst 8 percre a grillrács másik felére tesszük, ahol nincs alatta parázs. Lefedjük a grillt.
  5. Az idő elteltével a húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 10-12 percet pihentetjük. Ezt követően vékonyan felszeleteljük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5230
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Az elkészült ételt fogyasszuk különféle mártásokkal. A legjobban a tormamártás és a barbecue mártás illik hozzá, jó hideg minőségi sör, vagy testes, tanninos nehéz vörösbor társaságában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Hogyan dobjuk fel a nyári grillezések nemes pillanatait? Egy jó steakkel! Én és a baráti társaságom nem igazán kedveljük a nyugati "rózsaszín" hússzeleteket, a fogaink alatt harsogó, szinte nyers ételeket. Állítólag a jó steak épp ilyen, angolos. Az enyém bizony nem volt angolos, de úgy olvadt el a szánkban, mint valamiféle krém... Steaknél a legfontosabb a jó nagy hőfok, melyet legegyszerűbb grill-brikettel, vagy faszénnel elérni. Egy jó steaket nehéz serpenyőben-sütőben elkészíteni! Íme a biztos és izgalmas nyári sütögetést feldobó recept: 2kg hátszín, 8+8+8 perc alatt! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...