- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
333g marha hátszín713 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
2000g marha hátszín4280 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
99.5g marha hátszín213 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1724.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 881 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 216.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 398.4 g
Zsír
-
Összesen 285.6 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10344.4 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 436 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 3620 mg
-
Nátrium 5283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 129 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 1664 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A fedeles, faszenes grillt (Weber gömbgrill) előkészítjük indirekt grillezésre (a parazsat a gömbgrill egyik felébe húzzuk). Fontos, hogy a lehető legnagyobb (250-300 fok) hőmérsékletet érjük el a grillben.
- A húst a hűtőből sütés előtt legalább 30 perccel vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor.
- A húst egészben a parázs fölé, a grillrácsra tesszük, a grillt lefedjük. 8 perc elteltével a húst megfordítjuk, majd a felső, sült felét sózzuk, borsozzuk a fűszerek felével. Ismét 8 percig sütjük lefedett grillen. Megint megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk a maradék fűszerekkel.
- A húst 8 percre a grillrács másik felére tesszük, ahol nincs alatta parázs. Lefedjük a grillt.
- Az idő elteltével a húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 10-12 percet pihentetjük. Ezt követően vékonyan felszeleteljük, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 24 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5230
- Feltöltés dátuma: 2015. június 15.
Ajánló
Az elkészült ételt fogyasszuk különféle mártásokkal. A legjobban a tormamártás és a barbecue mártás illik hozzá, jó hideg minőségi sör, vagy testes, tanninos nehéz vörösbor társaságában.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hogyan dobjuk fel a nyári grillezések nemes pillanatait? Egy jó steakkel! Én és a baráti társaságom nem igazán kedveljük a nyugati "rózsaszín" hússzeleteket, a fogaink alatt harsogó, szinte nyers ételeket. Állítólag a jó steak épp ilyen, angolos. Az enyém bizony nem volt angolos, de úgy olvadt el a szánkban, mint valamiféle krém... Steaknél a legfontosabb a jó nagy hőfok, melyet legegyszerűbb grill-brikettel, vagy faszénnel elérni. Egy jó steaket nehéz serpenyőben-sütőben elkészíteni! Íme a biztos és izgalmas nyári sütögetést feldobó recept: 2kg hátszín, 8+8+8 perc alatt!