r
Nosalty Logó

Rumos-vaníliás cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Rumos-vaníliás cupcake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 1254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 5012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    303.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5551.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémekhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Elsőként elkészítjük a muffin tésztát. Ehhez a tojásokat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, enyhén olvasztott vajat, sót, fahéjat, és egynemű masszává dolgozzunk össze.
  2. A "nedves alapanyagokhoz" hozzákeverjük a "szárazat", tehát a kétféle lisztet és a sütőport, majd közepesen sűrű tésztává keverjük össze. Kanál segítségével a formákba adagoljuk (a 12-es muffin sütő formát megtölti), és 25 perc alatt 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg sül a muffin, elkészítjük a krémeket. Ehhez a 4 dl tejből pudingporból 2 ek cukorral sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve kétfelé vesszük.
  4. Az egyik feléhez keverjük a margarin felét, 1 cs vaníliás cukrot, igény esetén sárga ételfestéket (pár csepp) és 2 ek cukrot, majd habosra keverjük.
  5. A másik feléhez keverjük az előzőleg rumaromába áztatott, majd apróra vagdosott mazsolát, pár csepp piros ételfestéket, 2 ek cukrot és a vaj másik felét, habosra keverjük.
  6. Az elkészült, kihűlt muffinok tetejét krémmel, kanál segítségével megkenjük, tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1472
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-vaníliás cupcake
Giovanna 46 recept

A családban nálunk népszerű a muffin minden változata. Ezt a cupcake-stílusút jobbára alkalmakkor veszem elő, legutóbb Anyák napjára leptem meg vele édesanyám és anyósom. Gyerekzsúrokra, farsangokra is látványos, finom, egyszerűen elkészíthető édesség.

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...