Rumos szilvalekvár Nicki konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
327
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1307
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 220.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
327
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310.1 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 883.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 331 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
1307
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát 2-3-szor jól átmossuk, kiválogatjuk. Romlott ne kerüljön bele.
- A befőttes üvegeket forró vízzel jól elmossuk.
- A szilvát kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, botmixerrel kicsit pürésítjük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáadjuk a citrom levét, és lassú tűzön néha átkeverve főzzük 1 órán át. Megkóstoljuk, és ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot, a cukorral még 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
- Forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk, és a tetejére állítva egy konyharuhával kibélelt kartondobozba tesszük. Letakarjuk, így hagyjuk kihűlni, csak másnap tesszük a helyére. Hűvös helyen tároljuk.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9846
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Ajánló
Főzhetjük tovább is a lekvárt, így egyre keményebb lesz. Mi folyósabban szeretjük.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
Sokan szeretik a nagyon sűrűre-feketére főzött szilvalekvárt. Ez a recept nem nekik való.:) Így elkészítve könnyed, gyümölcsös lekvárt kapunk.