r
Nosalty Logó

Rumos szilvakatyó és -kompót télire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Rumos szilvakatyó és -kompót télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A katyóhoz

A kompóthoz

Összesen 1320 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A katyóhoz

A kompóthoz

Összesen 5281 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A katyóhoz

A kompóthoz

Összesen 64 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    452 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 1320 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1340.3 g
  • Cukor
    1261 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    6507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9823 micro
  • β-crypt
    1810 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 5281 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A katyóhoz

A kompóthoz

Elkészítés

A katyóhoz

  1. Katyó:
  2. A szilvát kimagvaljuk, kis lángon lefedve főzzük, gyakran megkavarjuk (10 perc).
  3. Ha darabos katyót akarunk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarudat (elmaradhat), kb. 15-20 percig főzzük, hozzáadjuk a rumot is.
  4. Üvegbe rakjuk, tetejére Na-benzoátot teszünk, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  5. Vagy a 10 perces előfőzés után a masszát átpasszírozzuk, azután adjuk hozzá a cukrot, főzzük 15-20 percig. A továbbiakban ugyanúgy járunk el mint az előbbinél. A fotón lévő lekvár passzírozva készült.
  6. Kompót:
  7. A vizet a cukorral felforraljuk, belerakjuk a szilvát, 3-4 percig hagyjuk, szűrőkanállal kiszedjük.
  8. Üvegekbe rakjuk, rátöltjük a forró cukros vizet.
  9. Tetejére Na-benzoát, és száraz dunszt.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11391
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Fontos, hogy a katyónak teljesen érett szilvát használjunk. A kompót sültek és különböző tésztaételek mellé is finom kísérő.

Receptkategóriák

Rumos szilvakatyó és -kompót télire
Csiki Piroska 230 recept

Gyermekkoromban réz üstben főzték a szilvaízet. A faluban 4 üst volt, ez házról-házra járt. Éjszaka is kavargattuk, hogy mindenki sorra kerüljön. A tulajdonos nem főzött, az üstért mindenki szilvaízzel fizetett. A lekvárt nagyon keményre kellet főzni, cserépkancsóban tároltuk, papírral lekötve. Húsvétig is megmaradt.  

Hozzávalók

A katyóhoz

A kompóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...