r
Nosalty Logó

Rumos-morzsás csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rumos-morzsás csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kémhez

A tetejére

679
Kalória
8.6g
Fehérje
71.9g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
27.5g
Víz
91.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
45.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    463.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral és sóval jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a liszttel összeszitált kakaót és sütőport, végül lazán hozzákeverjük az olajat.
  2. Kikent, lisztezett formába töltjük.
  3. Előmelegített sütőben normál sütéssel sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  4. Kihűtjük, 3 lapba vágjuk, és megtöltjük.
  5. A pudingot megfőzzük a tejjel, a margarint a cukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudiinggal összedolgozzuk, közben adunk hozzá rumot vagy aromát.
  6. Ha betöltöttük a tortát, kenjük be az oldalát is, de a tetejét nem, arra tegyünk félre egy kis krémet.
  7. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  8. Egy lapos tányérba beletesszük a darált kekszet, a tortát a két kezünk között végiggurítjuk a darált kekszen, így szépen lehet panírozni.
  9. A csokit felolvasztjuk, adunk egy fél dl olajat hozzá, jól kikeverjük, és bevonjuk a tetejét, hagyjuk, hogy csorogjon az oldalára is.
  10. A Hulalát jó keményre felverjük, kevés étel festékkel színezzük, és kedvünkre díszítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26

Mivel házilag nem megoldható, hogy az oldala is csokis legyen, ezért így találtam ki, és bejött, tetszik. A Hulala növényi eredetű cukrászati habalap, nagyon jó vele dolgozni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!