Rumos-marcipános szaloncukor
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
17g mandula98 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
1g rum2 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
Összesen
242
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
200g mandula1180 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
39 kcal
-
8g rum18 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2910
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
35.1g mandula207 kcal
-
26.3g porcukor102 kcal
-
7 kcal
-
1.4g rum3 kcal
-
35.1g étcsokoládé192 kcal
Összesen
511
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
242
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2947.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 828 mg
-
Foszfor 1375 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.6 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
2910
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 3.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
511
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
- A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
- Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept, amit feljebb megadtam, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
- Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
- Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. (Van aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert így megfehéredik a csokoládé.)
- Mikor megdermedt, szép papírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szüleimnek egy adagot.
- Receptkönyvben: 429
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 42598
- Feltöltés dátuma: 2009. december 03.
Ajánló
Megjegyzés: Egy adagból 40 db szaloncukor készül. A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni. Tipp: Fel lehet dobni egy kis fahéjjal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Roppant egyszerű elkészíteni, bátran ajánlom azok számára is, akik úgyérzik, képtelenek lennének rá vagy nincs hozzá türelmük! A házilag készített szaloncukorral még kellemesebbé tehetjük a karácsonyt, hiszen ez is egyfajta figyelmesség a családnak. Ajándéknak is kíváló.