Rumos kávé szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
28g finomliszt100 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
14g víz0 kcal
Krém
-
75g tej42 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
29 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
8g törökmogyoró47 kcal
Máz
-
50g tükörglazúrpor181 kcal
-
175g tej98 kcal
Összesen
1224
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
110g finomliszt400 kcal
-
40g törökmogyoró252 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
56g víz0 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
24g feketekávé2 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
Máz
-
200g tükörglazúrpor724 kcal
-
700g tej392 kcal
Összesen
4896
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
5g finomliszt18 kcal
-
1.8g törökmogyoró11 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
2.5g víz0 kcal
Krém
-
13.6g tej8 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
1.1g feketekávé0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
4.5g teavaj33 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
1.4g törökmogyoró9 kcal
Máz
-
9.1g tükörglazúrpor33 kcal
-
31.7g tej18 kcal
Összesen
222
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1016.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.8 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
1224
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.3 g
Zsír
-
Összesen 159.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4066.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1381 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 751 g
-
Cukor 577 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 230.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
4896
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
110 g finomliszt
-
40 g törökmogyoró
-
150 g cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 db tojás
-
7 evőkanál víz
Krém
-
3 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 ek feketekávé
-
6 csepp rumaroma
-
100 g teavaj
-
240 g porcukor
-
30 g törökmogyoró
Máz
-
7 dl tej
Elkészítés
Piskóta
- Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel habosra verjük mixer segítségével, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összedolgozzuk, amíg fehér nem lesz, ekkor lassan adagoljuk hozzá a darált mogyorót, amit előtte elkeverünk a sütőporos liszttel.
- A fehérjét alaposan felverjük géppel vagy kézi habverővel, és lassan a masszába forgatjuk bele, lehetőleg ne törjön nagyon össze.
- Lisztezett tepsibe forgatjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük, utána pedig kihűtjük.
Krém
- A tejben (még hidegen) elkeverjük a vaníliás cukrot és a lisztet csomómentesre, majd magasabb fokozaton pár perc alatt besűrítjük, folyamatosan keverés mellett a tűzhelyen. Miután elég sűrű, félrehúzzuk a platniról, és mehet bele a kávé. Elkeverjük és kihűtjük. Amikor már hideg, hozzáadjuk a rumaromát (én erős aromát tudtam vásárolni, amiből nagyon minimális szükséges a kellő íz kikeveréséhez).
- A szobameleg teavajat alaposan, amennyire bírjuk, kikeverjük a porcukorral és a mogyoróval együttesen, ehhez adjuk hozzá a hideg főzött krémet, és összedolgozzuk, csomómentes állagúra.
- Ezután a kihűlt piskótára kenjük a krémet, és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. (kb 20 perc)
Máz
- 1 csomag glazúrport 7 dl forró tejben besűrítjük, kicsit várjuk, hogy visszahűljön kézmeleg állagúra, és meglocsoljuk vele a süteményt.
- Hűtőbe tesszük 2-3 órára pihenni, majd felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x18x4
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3157
- Feltöltés dátuma: 2018. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ryn
20 recept
Nagymama receptes könyvében leltem rá. Leteszteltük, bejött :)