r
Nosalty Logó

Rumos kávé szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ryn
Rumos kávé szelet
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

1224
Kalória
28.6g
Fehérje
187.8g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
57.6g
Víz
188.8g
Koleszterin
3.1g
Rost
144.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 4896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4066.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 4896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel habosra verjük mixer segítségével, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összedolgozzuk, amíg fehér nem lesz, ekkor lassan adagoljuk hozzá a darált mogyorót, amit előtte elkeverünk a sütőporos liszttel.
  2. A fehérjét alaposan felverjük géppel vagy kézi habverővel, és lassan a masszába forgatjuk bele, lehetőleg ne törjön nagyon össze.
  3. Lisztezett tepsibe forgatjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük, utána pedig kihűtjük.

Krém

  1. A tejben (még hidegen) elkeverjük a vaníliás cukrot és a lisztet csomómentesre, majd magasabb fokozaton pár perc alatt besűrítjük, folyamatosan keverés mellett a tűzhelyen. Miután elég sűrű, félrehúzzuk a platniról, és mehet bele a kávé. Elkeverjük és kihűtjük. Amikor már hideg, hozzáadjuk a rumaromát (én erős aromát tudtam vásárolni, amiből nagyon minimális szükséges a kellő íz kikeveréséhez).
  2. A szobameleg teavajat alaposan, amennyire bírjuk, kikeverjük a porcukorral és a mogyoróval együttesen, ehhez adjuk hozzá a hideg főzött krémet, és összedolgozzuk, csomómentes állagúra.
  3. Ezután a kihűlt piskótára kenjük a krémet, és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. (kb 20 perc)

Máz

  1. 1 csomag glazúrport 7 dl forró tejben besűrítjük, kicsit várjuk, hogy visszahűljön kézmeleg állagúra, és meglocsoljuk vele a süteményt.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára pihenni, majd felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x18x4

Nagymama receptes könyvében leltem rá. Leteszteltük, bejött :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!