r
Nosalty Logó

Rumos-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Rumos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    545.8 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    155 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 7553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 495 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. 10 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Összekeverjük a tölteléket.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát lisztezett felületen, 20x30 cm-es lappá nyújtjuk.
  5. Tepsi hátulján kb.15 percig sütjük
  6. Ha kihűlt, rásímítjuk a tölteléket.
  7. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
  8. Ha megszilárdul, pihentetés után egyforma darabokra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15449
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Nagyon finom és nagyon habos kapuccínót. Ajánjok a süti mellé, így lesz teljes az élmény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-diós sütemény
Olaszné Anci 191 recept

Egy gasztronómiai újság 2010 Márciusi számában találtam erre a jópofa süteményre. Talán inkább engem a sztori, ami megfogott! Egy fiú, Párizsban élő barátnője küldte ezt a receptet, a Szajna-partról. Gondoltam, én is otthonomba varázsolom, ha csak egy rövid időre is Párizs hangulatát, romantikáját. Bevallom, egy kicsit magasabb süteményre számítottam, de hát az én romantikám úgy látszik egy kicsit ellaposodott!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...