Rumos-csokoládés szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kakaós tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
11 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
Az öntethez
A tetejére
Összesen
1770
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kakaós tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
46 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A krémhez
Az öntethez
A tetejére
Összesen
7076
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
A kakaós tésztához
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A piskótához
-
4.5g tojás6 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
30.9g tej17 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
14.4g vaj103 kcal
Az öntethez
A tetejére
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
2.1g tej1 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.9 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 827 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 812 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
1770
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 408.5 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3801.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1390 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1100 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.6 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 271.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 3249 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 729 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
7076
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
A kakaós tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg vaj
-
1 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál szalalkáli
A piskótához
-
2 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
6 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
A krémhez
-
7.5 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
20 dkg cukor
-
35 dkg vaj
Az öntethez
A tetejére
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
30 g porcukor
Elkészítés
A kakaós tésztához
- Most kivételesen nem a pudingot készítjük el elsőnek!
- A szalalkálit elkeverjük a tejben, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. A lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd a vajat hozzáadva kezünkkel elmorzsoljuk. A tojásos tejjel együtt kész tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán mindkettőt 20x29 cm-re nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, majd egyenként tepsi hátán megsütjük.
- A piskótához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és részletekben óvatosan a lisztes masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
- A krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű krémet főzünk, majd a tűzhelyről levéve még melegen (!) kis darabokban hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük benne.
- Az egyik kakaóslapra rákenjük a vaníliás krém felét. A krém tetejére ráhelyezzük a piskótát. Az öntethez elkeverjük a tejet a rummal és az aromával, majd meglocsoljuk vele a piskótát. Erre halmozzuk a maradék vaníliás krémet, befedjük a másik kakaós lappal.
- A kakaóport a porcukorral és kevés tejjel kis lángon összeolvasztjuk, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 627
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 67701
- Feltöltés dátuma: 2012. március 31.
Ajánló
Én nem igazán szeretem a bolti tortabevonó csokikat, ezért azt a csokimázat kentem a sütire, amit még édesanyámtól tanultam. (Most ilyen arányban kevertem ki.) De aki úgy gondolja, 10 dkg tortabevonót olvasszon meg 2 ek olajjal és azt kenje a sütemény tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Az egyik kedvenc sütiszeletem! :) Az eredeti receptet még édesanyám ollózta ki pár éve valamelyik magazinból. Folyton gyűjtögetjük a recepteket, ő is, én is. Már többször eszembe jutott, vajon sikerül-e valaha is kipróbálni azt a több ezer receptet, amit eddig is összegyűjtögettem. :D Na majd meglátjuk! :) Azóta én már variáltam kicsit a hozzávalók mennyiségén, ezt teszem most közzé. Egyszerű, hamar megvan, és isteni finom! :)