r
Nosalty Logó

Rumos-csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Rumos-csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 1770 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1770 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.5 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3249 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós tésztához

  1. Most kivételesen nem a pudingot készítjük el elsőnek!
  2. A szalalkálit elkeverjük a tejben, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. A lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd a vajat hozzáadva kezünkkel elmorzsoljuk. A tojásos tejjel együtt kész tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán mindkettőt 20x29 cm-re nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, majd egyenként tepsi hátán megsütjük.
  4. A piskótához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és részletekben óvatosan a lisztes masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. A krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű krémet főzünk, majd a tűzhelyről levéve még melegen (!) kis darabokban hozzáadjuk a vajat és alaposan elkeverjük benne.
  6. Az egyik kakaóslapra rákenjük a vaníliás krém felét. A krém tetejére ráhelyezzük a piskótát. Az öntethez elkeverjük a tejet a rummal és az aromával, majd meglocsoljuk vele a piskótát. Erre halmozzuk a maradék vaníliás krémet, befedjük a másik kakaós lappal.
  7. A kakaóport a porcukorral és kevés tejjel kis lángon összeolvasztjuk, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 627
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 67769
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

Én nem igazán szeretem a bolti tortabevonó csokikat, ezért azt a csokimázat kentem a sütire, amit még édesanyámtól tanultam. (Most ilyen arányban kevertem ki.) De aki úgy gondolja, 10 dkg tortabevonót olvasszon meg 2 ek olajjal és azt kenje a sütemény tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc sütiszeletem! :) Az eredeti receptet még édesanyám ollózta ki pár éve valamelyik magazinból. Folyton gyűjtögetjük a recepteket, ő is, én is. Már többször eszembe jutott, vajon sikerül-e valaha is kipróbálni azt a több ezer receptet, amit eddig is összegyűjtögettem. :D Na majd meglátjuk! :) Azóta én már variáltam kicsit a hozzávalók mennyiségén, ezt teszem most közzé. Egyszerű, hamar megvan, és isteni finom! :)

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

Az öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...