Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
11g porcukor43 kcal
-
27g tej15 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Gesztenyés töltelék
-
15g aszalt szilva36 kcal
-
3g rum7 kcal
-
15g marcipán69 kcal
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
8 kcal
Mákos töltelék
-
15g tej8 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
60g mák315 kcal
-
15g aszalt szilva36 kcal
-
3g rum7 kcal
Lekenéshez
-
6g tojás7 kcal
Összesen
1418
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
110g porcukor426 kcal
-
270g tej151 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
Gesztenyés töltelék
-
150g aszalt szilva360 kcal
-
30g rum69 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Mákos töltelék
-
150g tej84 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
600g mák3150 kcal
-
150g aszalt szilva360 kcal
-
30g rum69 kcal
Lekenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
14176
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
2.7g porcukor11 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Gesztenyés töltelék
-
3.7g aszalt szilva9 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
3.7g marcipán17 kcal
-
12.5g gesztenyemassza22 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Mákos töltelék
-
3.7g tej2 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
15g mák79 kcal
-
3.7g aszalt szilva9 kcal
-
0.7g rum2 kcal
Lekenéshez
-
1.4g tojás2 kcal
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1418
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.3 g
Zsír
-
Összesen 637.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 275 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19973.8 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 456 mg
-
Kálcium 9470 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 2462 mg
-
Foszfor 6823 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1850.6 g
-
Cukor 661 mg
-
Élelmi rost 173 mg
VÍZ
-
Összesen 453.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3548 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 554 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1050 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 3227 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 3622 micro
-
β-crypt 290 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1112 micro
Összesen
14176
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Tészta
Gesztenyés töltelék
-
15 dkg aszalt szilva
-
30 ml rum
-
15 dkg marcipán
-
50 dkg gesztenyemassza
-
2 csomag vaníliás cukor
Mákos töltelék
-
1.5 dl tej
-
30 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg aszalt szilva
Lekenéshez
Elkészítés
Tészta
- 3 dkg porcukorral a tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Közben a rámát 90 dkg liszttel, csipet sóval és a 8 dkg porcukorral összemorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk tésztává.
- Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, és közben elkészítjük a töltelékeket.
Gesztenyés töltelék
- Az aszalt szilvát (a mákos töltelékeshez valót is, tehát 30 dkg aszalt szilvát, 60 ml rumot) a rumba beáztatjuk legalább pár órára (én előző este áztattam be). A marcipánmasszát hűtőszekrénybe tesszük.
- A puha gesztenyét villával összetörjük.
- Az aszalt szilváról leszűrjük a rumot, és a leszűrt rumot a gesztenyéhez adjuk, és a 2 vaníliás cukrot is beleszórjuk. Alaposan összekeverjük a gesztenyekrémet.
- A hideg marcipánt a nagy lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük.
Mákos töltelék
- A tejet a porcukorral és a lereszelt citromhéjjal kevergetve felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon. Ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a mákot. Kihűtjük.
- A rumos aszalt szilvákat feldaraboljuk kisebb darabokra.
- A tésztát a hűtőből kivesszük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
- Kinyújtjuk az egyik részt a tésztából vékonyra. A máktöltelék harmadát elosztjuk a tésztán. Megszórjuk az összes rumos aszalt szilva hatodával. A két végét kicsit visszahajtjuk a tészta oldalán, és feltekerjük rúddá. Sütőpapíros tepsire fektetjük. A másik két mákos rudat is így készítjük el.
- A gesztenyés bejglihez is vékonyra kinyújtunk egy részt a tésztából. Megkenjük a gesztenyekrém harmadával. Megszórjuk az összes aszalt szilva hatodával, és a lereszelt marcipán harmadával. Ezt is rúddá tekerjük, és egy másik sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük. A másik két gesztenyés rudat is így készítjük el.
Lekenéshez
- A tojást kettéválasztjuk. A 6 db rudat lekenjük a tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük legalább 6-8 órát.
- Utána az enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a rudakat, alaposan megszurkáljuk a bejgliket (egészen mélyen kell szúrni, hogy a gőz távozhasson). Legalább 0,5 órát langyos helyen kelesztjük még, majd 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
- A megsült bejgliket kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
- Szeletelve tálaljuk ezeket a finom bejgliket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8546
- Feltöltés dátuma: 2014. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gonoszka1
428 recept
Ebben az évben is elkészítettem a magam bejglijét, az Édesanyám mákos és diós bejglije mellé. Ebben az évben az aszalt szilvás bejglikre szavaztam, így ilyeneket készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, a mákos töltelékes 100 grammja 448 kalóriát tartalmaz, a gesztenyés töltelékes 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.