r
Nosalty Logó

Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 14176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    637.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    275 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19973.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    9470 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    2462 mg
  • Foszfor
    6823 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1850.6 g
  • Cukor
    661 mg
  • Élelmi rost
    173 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3227 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    3622 micro
  • β-crypt
    290 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 14176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. 3 dkg porcukorral a tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a rámát 90 dkg liszttel, csipet sóval és a 8 dkg porcukorral összemorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk tésztává.
  3. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, és közben elkészítjük a töltelékeket.

Gesztenyés töltelék

  1. Az aszalt szilvát (a mákos töltelékeshez valót is, tehát 30 dkg aszalt szilvát, 60 ml rumot) a rumba beáztatjuk legalább pár órára (én előző este áztattam be). A marcipánmasszát hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A puha gesztenyét villával összetörjük.
  3. Az aszalt szilváról leszűrjük a rumot, és a leszűrt rumot a gesztenyéhez adjuk, és a 2 vaníliás cukrot is beleszórjuk. Alaposan összekeverjük a gesztenyekrémet.
  4. A hideg marcipánt a nagy lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük.

Mákos töltelék

  1. A tejet a porcukorral és a lereszelt citromhéjjal kevergetve felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon. Ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a mákot. Kihűtjük.
  2. A rumos aszalt szilvákat feldaraboljuk kisebb darabokra.
  3. A tésztát a hűtőből kivesszük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtjuk az egyik részt a tésztából vékonyra. A máktöltelék harmadát elosztjuk a tésztán. Megszórjuk az összes rumos aszalt szilva hatodával. A két végét kicsit visszahajtjuk a tészta oldalán, és feltekerjük rúddá. Sütőpapíros tepsire fektetjük. A másik két mákos rudat is így készítjük el.
  5. A gesztenyés bejglihez is vékonyra kinyújtunk egy részt a tésztából. Megkenjük a gesztenyekrém harmadával. Megszórjuk az összes aszalt szilva hatodával, és a lereszelt marcipán harmadával. Ezt is rúddá tekerjük, és egy másik sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük. A másik két gesztenyés rudat is így készítjük el.

Lekenéshez

  1. A tojást kettéválasztjuk. A 6 db rudat lekenjük a tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük legalább 6-8 órát.
  2. Utána az enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a rudakat, alaposan megszurkáljuk a bejgliket (egészen mélyen kell szúrni, hogy a gőz távozhasson). Legalább 0,5 órát langyos helyen kelesztjük még, majd 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
  3. A megsült bejgliket kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
  4. Szeletelve tálaljuk ezeket a finom bejgliket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 8724
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli
Gonoszka1 428 recept

Ebben az évben is elkészítettem a magam bejglijét, az Édesanyám mákos és diós bejglije mellé. Ebben az évben az aszalt szilvás bejglikre szavaztam, így ilyeneket készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, a mákos töltelékes 100 grammja 448 kalóriát tartalmaz, a gesztenyés töltelékes 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...