r
Nosalty Logó

Rukkolás tavaszi palacsinta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Rukkolás tavaszi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

Tálalás

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

Tálalás

Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

Tálalás

Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    2358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7567 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

Tálalás

Elkészítés

A palacsintához

  1. A rukkolát és a medvehagymát (én ezt használtam fokhagyma helyett) megmossuk és felaprítjuk, majd egy tálba szórjuk. A vöröshagymát pucoljuk kockázzuk és rászórjuk a zöldekre. A répát tisztítjuk, és először srégen nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd ezeket vékonyan csíkozzuk, úgy is mondhatjuk, hogy a répát julienne-re vágjuk. Ezt is a tálba tesszük.
  2. Egy kis tálban összekeverjük a tojást (én most ehelyett 2 tk lenmaglisztet + 6 tk vizet tettem tojás helyett) a vízzel, a sóval, majd a liszttel, ezt a tésztát öntjük a zöldségekre. Összekeverjük őket.
  3. Kanálnyi adagokban kisütjük a tésztát, én egy időben 4 kis korongot tudtam elhelyezni egy kevés olajjal kikent serpenyőben.

Tálalás

  1. Tálaláskor keverjünk össze egy kis tálban szójaszószt, szezámolajjal, pici vízzel, újhagyma zöldjével, szezámmaggal, akár chilipelyhet is szórhatunk bele, ha szeretjük az erőset, ebbe mártogassuk a palacsintákat. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 884
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Receptkategóriák

Eredetileg pásztortáskával, egy gyomnövény alsó leveleivel készül ez a koreai, tavaszi palacsinta. Találtam is ilyet, de mivel nem erdőben, így nem mertem leszedni, ki tudja hány kutyus tisztelte meg. Ezt a receptet viszont nem akartam kihagyni, így rukkolával, vegán módon készítettem el, de szerintem pitypanglevéllel is működik. Nagyon izgi, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A palacsintához

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...